Două comune măturate de viituri: Mai multe drumuri au fost distruse, iar oamenii sunt evacuați din calea apelor – Inundații masive

inundatii alba

Două comune din munții Apuseni au fost pur și simplu măturate de ape. Mai multe drumuri au fost distruse, iar acum zeci de pompieri se îndreaptă spre zonele inundate.

CITEȘTE ȘI: Grecia și mai multe țări trec din zona verde în cea galbenă a statelor cu risc epidemiologic. Spania a intrat în zona roșie

Ca urmare a codului roșu meteo, în Ocoliș și Poșaga s-au manifestat fenomene meteo periculoase (ploi semnificative și grindină).

Din informațiile preliminare mai multe drumuri sunt distruse sau colmatate, preponderent în com. Ocoliș, dar și în Poșaga.

Totodată există posibilitatea ca locuitori ai celor două comune să fie rămași izolați din cauza viiturii.

La acest moment nu sunt date certe cu privire la victime rezultate în urma fenomenelor meteo.

La nivelul ISU Alba, tot personalul din tură liberă a fost alertat pentru suplimentarea forțelor și se deplasează în acest moment spre zonele afectate astfel: 8 ofițeri și 41 de subofițeri cu 10 motopompe transportabile și 3 motopompe remorcabile, precum și o barcă pneumatică.

Intervenția este condusă de către prefectul județului Alba, domnul Albu Nicolae și Inspectorul Șef al ISU Alba, Lt. Col. Costea Ovidiu.

Au fost mobilizate și SVSU ale comunelor: Ocoliș, Poșaga, Baia de Arieș și Sălciua.

UPDATE , ora 20:10 – Potrivit ISU Alba, ca urmare a fenomenelor meteo periculoase , COD ROȘU până la momentul de față au fost raportate urmatoarele efecte:

  • Ocoliș – aprox. 30 de case și un operator economic (bar) inundate, cu 11 adulți și doi copii izolați (în podurile construcțiilor), DJ 750G avariat și colmatat;
  • Runc – alunecare de teren a afectat 1 casă;
  • Vidolm – un auto luat de apă și o casă inundată;
  • Poșaga – o casă inundată, DJ750F avariat și colmatat.

sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns