Două companii timişorene primesc ajutoare de stat masive

Ministerul Finanțelor a acordat primele acorduri de finanțare din acest an, în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, pentru nouă proiecte care primesc, în total, 151,1 milioane lei.

CITEȘTE ȘI: Ura şi… la gară!

Proiectele aprobate vor crea 882 de noi locuri de muncă şi au o valoare totală de 379,1 milioane de lei.

Proiectele respective vor contribui cu 175,4 milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite.

Printre beneficiarele acordurilor de finanţare se regăsesc două societăţi timişorene.

CITEȘTE ȘI: Aproape 600 de timișoreni au ajuns la urgențe, în doar 72 de ore!

Una dintre acestea este Heraeus România – filială a unei companii germane din domeniul tehnologic și al metalelor prețioase – care a obţinut un ajutor de stat de 9,3 milioane de lei pentru un proiect care vizează extinderea capacității actuale de producție pentru plăci cu circuite imprimate pe substrat ceramic.

De asemenea, şi compania timişoreană Rossini Sleeve Technologies, parte a multinaţionalei Rossini SPA, se numără printre operatorii economici care au obţinut ajutorul de stat, proiectul său vizând extinderea capacității de producție de tuburi, baze din fibră de sticlă și materiale compozite (sleev-uri) pentru piața imprimării flexografice și rotocalc a ambalajelor flexibile cu ajutorul tiparului.

Valoarea ajutorului de stat este, în acest caz, de 6,1 milioane de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.