Dotări importante la Spitalul Judeţean Reşiţa, într-un proiect împotriva cancerului

cancer 1

Aparatură de ultimă generaţie, în valoare de 400.000 de euro, a fost achiziționară la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa în cadrul proiectului „Iniţiativa comună România-Serbia împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră: diagnostic şi tratament îmbunătăţit al tumorilor maligne”.

„Din cele zece loturi de echipamente medicale, deja sunt aduse patru. Este vorba de un sistem IT de arhivare a imaginilor, care va uşura foarte mult activitatea cadrelor medicale. De asemenea, s-a dat comandă pentru aducerea monitoarelor de funcţii vitale – în total 40 -, din care 20 vor ajunge la ATI, secţie care are cel mai mult nevoie de ele. S-a mai dat comandă pentru aparatul Roentgen şi urmează, în funcţie de banii pe care îi vom avea la îndemână, să mai achiziţionăm un colonoscop, un rezectoscop, un laparoscop urologic 3D, unele sisteme folosite în timpul intervenţiilor laparoscopice pentru oprirea sângerărilor, un ecograf urologic şi alte echipamente. Până la această oră s-a achiziţionat aparatură de ultima generaţie din Uniunea Europeană, în valoare de 400.000 de euro, din totalul de 2,5 milioane euro”, a precizat Silviu Tinca, coordonatorul administrativ al proiectului din partea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Aparatura pentru tratarea cancerului va ajunge în secţiile de Urologie, ATI, ORL, Radiologie, Chirurgie generală, Pneumologie, Oncologie, Dermatologie şi Anatomie patologică din unitatea spitalicească reşiţeană.

Prin acelaşi proiect, au fost achiziţionate şi două ambulanţe pentru transport intern, astfel că pacienţii vor ajunge mult mai rapid de la un staţionar la altul şi urmează să mai ajungă alte două.
Obiectivul general al proiectului derulat prin Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia este de a promova colaborarea în domeniul oncologic între instituţiile medicale din cele două părţi ale frontierei, pentru a asigura accesul la servicii de sănătate moderne şi eficiente pentru toţi pacienţii oncologici din regiune, cu scopul de a-şi îmbunătăţi durata şi calitatea vieţii.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 11,7 milioane euro şi e derulat, în România, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşita şi Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratarea Cancerului din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” din Timişoara, iar în Serbia, de către Spitalul General Pojarevac şi Ministerul Sănătăţii din ţara vecină. Durata proiectului este de 42 de luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *