Dosarul făcut lui Cîțu în SUA în anul 2000: Mașina mergea de pe o parte a alta a drumului. Șoferul era băut, avea ochii injectați

Florin Cîțu

Pe 3 decembrie 2000, la ora 02.08, mașina Ford Probe roșie condusă de Florin Cîțu mergea de pe-o parte pe cealaltă a drumului, iar șoferul era băut, avea ochii injectați și o alcoolemie (BAC) de 0.161, limita legală fiind de 0.08, potrivit dosarului făcut de autoritățile americane, obținut de Mediafax.

În aceeași noapte de 3 decembrie 2000, Florin Cîțu este luat în custodia autorităților americane care stabilesc o cauțiune de 1950 de dolari. După ce procurorul formulează oficial acuzațiile și le trimite judecătorului, Florin Cîțu nu se mai prezintă la instanță pentru că se întoarce în România pentru sărbătorile de Crăciun.

Revenit în SUA în ianuarie 2001, Florin Cîțu pledează inițial nevinovat, dar spre sfârșitul lui februarie 2001 se răzgândește, face un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul, acceptă să intre într-un program de evaluare împotriva abuzului de substanțe și trimite evaluarea sa într-un plic „confidențial” la instanță.

CITEȘTE ȘI: Arafat, despre personalul medical nevaccinat: Nu e normal să ceri testarea pe banii statului, din moment ce ai alternativă pe gratis

Pe 26 februarie 2001, judecătorul Thomas R. Hronek îl condamnă pe Florin Cîțu la 2 zile de închisoare în Penitenciarul Story County, îi scade din pedeapsă perioada reținerii, îi dă amendă de peste 1300 de dolari și îi cere să contacteze șeriful din Story County pentru executarea pedepsei și chiar și să plătească masa și camera din penitenciar dacă este nevoie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Dosarul făcut lui Cîțu în SUA în anul 2000: Mașina mergea de pe o parte a alta a drumului. Șoferul era băut, avea ochii injectați

  1. Mi-a plăcut „sa plătească masa și camera (celula) de penitenciar!” Când se va aplica și la noi acest fel de pedeapsă? Aștept o propunere de lege din partea lui Citu ca are experiență! 

Lasă un răspuns