Dosare cu mult praf pe ele, la DNA Timișoara

Sorin Muntean

Un control recent al Inspecției Judiciare la Direcția Națională Anticorupție a evidențiat că în sertarele instituției zac dosare vechi de ani buni, peste care s-a așternut praful, dând naștere mai multor speculații privind motivele care stau la baza acestor tergiversări.

Șefa DNA, Laura Codruța Kővesi, a avut de dat explicații cu privire la acest aspect, însă lucrurile nu s-au clarificat pe deplin. Nici structura teritorială de la Timișoara nu stă prea bine la acest capitol, multe dintre anchetele începute de procurori fiind în același stadiu procesual: ”în lucru”.

De pildă, la începutul anului trecut, fostul șef al Serviciului pentru Investigarea Criminalității Economice al IPJ Timiș, comisarul-șef Dumitru Pavel, și fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Muntean, au fost reținuți de procurorii DNA Timișoara, fiind suspectați de comiterea infracţiunilor de luare şi dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat. După aproape doi ani, dosarul lor se află în același stadiu de cercetare.

În mai 2014, fostul președinte al CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc, și Alin Popoviciu au fost duși la sediul DNA pentru a da explicații cu privire la închirierea unor spații din incinta Aeroportului Internațional ”Traian Vuia”. Împreună cu ei, a fost anchetată și fosta conducere a aeroportului. Procurorii au decis atunci disjungerea cauzei, angajații aeroportului fiind deja trimiși în judecată și condamnați. În acest răstimp, dosarul celor doi oameni politici a rămas tot în faza de urmărire penală.

În ianuarie 2015, mai mulți șefi din poliția timișeană, printre care Sorin Muntean (pe atunci, șeful IPJ Timiș), adjunctul său, Florin Bolbos și fostul șef al poliției din Recaș, Marian Dorinel Temu, au fost duși la audieri cu mare tam-tam, care s-au lăsat cu descinderi pe la multe structuri polițienești, dar și la domiciliile celor vizați, pentru că ar fi șicanat un polițist din Recaș, desființându-i postul și mutându-l într-o altă localitate.

Nici de acest caz nu s-a mai auzit nimic, fiind tot în lucru, adică în aceeași fază ca la început, potrivit datelor furnizate de DNA – structura centrală.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Dosare cu mult praf pe ele, la DNA Timișoara

  1. O sa fie finalizate toate dosarele in care sant implicati politicienii si cei cu relatii dupa prescriere asa merge justitia in Romania la noi poti sa a-ti faci dreptate doar ca si in Vestul Salbatic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *