Dosar penal în cazul faptelor de violență petrecute în școala din Sânnicolau Mare

Bătaia dintre cele două eleve de la Școala Gimnazială nr. 2 din Sânnicolau Mare, petrecută marți dimineață – incidentul fiind cel de-al doilea caz de violență petrecută în mediul școlar timișean din ultimele două săptămâni – a ajuns din nou subiect de anchetă penală.

Poliția s-a autosesizat și în acest caz, la fel ca și în cazul agresiunii de la Liceul Tehnologic Alimentar din Timișoara, iar în urma verificărilor la fața locului, a fost întocmit un dosar penal ”in rem” deocamdată, urmând a fi analizate împrejurările care au condus la săvârșirea actelor de violență din partea celor două eleve de 12 și 14 ani, împotriva colegei lor, în vârstă de 14 ani.

Directorul adjunct al unității de învățământ, Ramona Roosz-Subanu, a afirmat că fapta s-a petrecut marți dimineață, pe holul școlii, după ce, cu o zi înainte, cele două fete au avut o altă dispută într-un parc din oraș. A aflat despre aceste lucruri abia miercuri seară, după ce înregistrarea video cu bătaia dintre fete a ajuns în presă.

Directorul adjunct a precizat că, luând legătura cu diriginta clasei în care învață elevele, a aflat că aceasta știa de cele întâmplate, dar că nu a înștiințat conducerea școlii la momentul respectiv, așteptând să facă acest lucru în ședința consiliului profesoral programată pentru astăzi. Totuși, imediat după incident, diriginta a luat legătura cu părinții fetelor.

”De dimineață, la opt fără un sfert, s-au întâlnit (elevele-n.r.) pe holul școlii și s-au lovit. Diriginta a luat primele măsuri, a sunat părinții, care au ajuns la școală la 8,40, și a discutat cu ei. Acum, comisia de prevenire și evitare a violenței în școală se întrunește și se vor stabili sancțiunile care se vor lua”, a declarat directorul adjunct Ramona Roosz-Subanu.

CITEȘTE ȘI: Acte de violență în școli, pe bandă rulantă, în vestul țării: elev bătut de un profesor

”Comisia de cercetare a școlii va stabili măsurile care se vor lua la nivelul unității de învățământ, precum și sancționarea celor implicați. În conducerea școlii este doar doamna director adjunct, care gestionează singură situația, domnul director fiind în concediu de boală de mai mult timp din cauza unor probleme grave de sănătate.

Mâine va ajunge acolo un inspector de sector, care va verifica dacă școala are pază, dacă are supraveghere video, cine era profesor de serviciu… Există un spirit de relaxare acum, la final de an, la nivelul unităților de învățământ. Nu cred că trebuie să ne relaxăm. Săptămâna viitoare, vom avea o acțiune tematică pe violența în școală, dintr-o perspectivă a funcționalității comisiilor la nivelul unităților de învățământ și a modului în care se gestionează astfel de situații”, a precizat inspectorul școlar general al ISJ Timiș, Marin Popescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns