Acte de violență în școli, pe bandă rulantă, în vestul țării: elev bătut de un profesor

Polițiștii Biroului pentru Siguranța Școlară au fost sesizați verbal de către un minor în vârstă de 16 ani, elev al unei unități de învățământ din municipiul Hunedoara cu privire la faptul că ar fi fost agresat fizic de către un profesor al școlii respective.

CITEȘTE ȘI: Dorin Rotariu a semnat cu Ludogoreț

Polițiștii se aflau în curtea unității de învățământ tocmai pentru o desfășurarea unor activități cu caracter preventiv, privind violența în școli. Oamenii legii au aplanat starea conflictuală și au discutat despre incident cu cei implicați și cu reprezentanții școlii, în vederea identificării unor modalități de a preveni astfel de situații.

Totodată,  în acest caz, Poliția Municipiului Hunedoara s-a sesizat din oficiu și a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de loviri sau alte violențe. În urma primelor cercetări, polițiștii au stabilit faptul că elevul ar fi pătruns într-o altă sală de curs pentru a căuta un prieten, fără a observa prezența profesorului care susținea ora, iar la solicitarea acestuia de a părăsi sala de curs, ar fi avut un comportament neadecvat, fapt care l-a determinat pe profesor să recurgă la forță, pentru a-l scoate din sala de curs.

Incidentul vine după ce , la Liceul Alimentar din Timișoara, o elevă a fost batjocorită de două colege, momentul fiind filmat de alți elevi. O zi mai târziu, un incident similar a avut loc într-o unitate de învățământ din Sânnicolau Mare, unde o elevă de la Școala Gimnazială 2  afost trasă de păr, trântită pe jos și lovită cu pumnii și picioarele de colege, în prezența mai multor colegi care au filmat incidentul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns