Dorinţa unui primar din Timiş este să aducă timişorenii la el acasă. Are 32 de hectare de teren şi… o strategie

buzias 1

Un primar din Timiş a decis să se implice în administrația publică după ce a adunat mai mulți ani de experiență managerială în domeniul turismului balnear. Cum nici orașul fără stațiune nu se poate, aceasta fiind principalul contribuabil la bugetul local, și nici stațiune fără oraș, a socotit că pentru a armoniza cele două interese aceasta este singura soluție, respectiv să devină primar.

Din noua postură, primarul Sorin Munteanu ne-a declarat că Buziașul nu a avut până acum nici o strategie coerentă de dezvoltare. Așa că, de la intrare, te întâmpină o întinsă zonă industrială de alt profil, bună și ea, deși industria de bază este cea a turismului de sănătate și hotelieră.

Pentru o strategie de dezvoltare pe termen lung este necesar să se pornească de la faptul că Buziașul este stațiune balneară de interes național. Orice viziune este însă dependentă de factorul finanțare și de aceea, spune edilul, trebuie stabilit pe ce resurse se poate conta, proprii și atrase. În centrul unei astfel de strategii trebuie să stea parcul și zona sa, care se întind pe 32 de hectare.

„Reabilitarea Colonadei se va finaliza în această vară” a declarat primarul. Dar această investiție este doar un început.

Un alt proiect al administrației orășenești legat de reabilitarea parcului se află în faza emiterii avizului de mediu. Valoarea acestuia este de cinci milioane de euro și prevede reabilitarea întregii infrastructuri parcului pentru a-l transforma în punctul de atracție al Buziașului.

sorin munteanu 1„Ținta noastră nu ar trebui să fie alta decât să aducem timișorenii în stațiune, crede Sorin Munteanu. Dacă doar un procent dintre ei și-ar petrece weekend-ul la Buziaș, ar fi grozav.”

I-am reamintit edilului că a propus cumpărarea stațiunii balneare de la SIF Banat-Crișana de către primărie. A răspuns că propunerea sa a ajuns la Consiliul Județean Timiș, pentru o evaluare. Speră că va primi un răspuns favorabil. „SIF-ul” este dispus să vândă la valoarea nominală pentru circa 3,2 milioane de euro, a continuat Munteanu.

N-ar fi ceva nou, este modelul aplicat în Ungaria și acolo este rentabil. Turismul depinde de tot ce e în jurul lui, de la A la Z, de la agentul de ordine și pază, la directorul stațiunii, toți trebuie să fie de notă maximă.”

După trecerea stațiunii în patrimoniul local, s-ar putea atrage, de exemplu, fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor vechi și redarea lor în circuitul industriei turistice, în baza unui parteneriat public. Munteanu a mai declarat că un aquapark ar trebui construit la Buziaș, unde există infrastructura hotelieră funcționării acestuia și nu în altă parte…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

9 thoughts on “Dorinţa unui primar din Timiş este să aducă timişorenii la el acasă. Are 32 de hectare de teren şi… o strategie

 1. Primare, tu fa canalizarea in comuna, asfalteaza, fa trotuare, vezi sa arda noaptea becurile pe strada si dup-aia vino cu idei d-astea de tocat 3,2 milioane de euro pe hoteluri

  1. Na, i-auzi cine vrea sa faca investitii! are experienta in turism balnear… Ba da nu ti-ar fii rusine mah?! Tu ai vazut domnule primar, cum arata statiunea aia in care ai facut matale experienta in turism balnear?! Incredibil!
   Ce stie asta oare, ma intreb, despre turism sau management asa in general?!
   Stie ca tre’ sa iasa banu la tata, nu conteaza cum?!

   1. Ar putea sa spuna cineva, in afara de primar, care e cea mai corecta forma de dezvoltare a orasului?
    In ce directia ar trebui sa merga sau in ce ar investii ei ? Vreo idee sau ceva care ar imbunatatii dezvoltarea orasului?

    Ma refer la oamenii care comenteaza aici.

 2. In care ,,comuna,, in orasul Buzias ard becurile si in parc ,noaptea , trotuarele sunt de acord ca sunt numai in centru facute, dar noi acum am vrea toate in 2 ani se puteau face in si cu 10 ani in urma,noroc cu CNADNR sau cine a asfaltat soseaua Timisoara-Lugoj ca a facut in fiecare localitate in centru trotuare,podete…etc

 3. Statul e cel mai prost administrator. Inclusiv primariile. Ar inchide hotelurile in 3 ani. Sa ne explice de ce Turism Balnear Buzias a fost doar pe pierdere cat a fost el director? Pentru ca fura. De aia

   1. Nu trebuie sa te supere adevarul! Omul are dreptate, tara asta arata in halul in care este pentru ca cel mai prost administrator este statul! E valabil in toate domeniile! Asa conducatori… numa-n tarile de lumea a 3-a gasesti… zici ca ar traii mai multe vieti si ar manca la 7 mese odata… Nu inteleg de ce nu-si fac si piramida in curte ce plm?! Asa de plictiseala, zic, din prea multul pe care-l au…

 4. A cui a fost statiunea pina acuma??? Cine a cumparat o de la cine??????????? Si acuma primarul vrea s o cumpere DE LA CINE???? PAI NU ESTE A ORASULUI????? AU VINDUT??? CU CE DREPT??? LA CINE???SI DE CE??? EU NU MAI INTELEG NIMIC!!!! DAR ARATA CA PIXU ACEASTA STATIUNE!! FA O D LE PRIMAR!! SUCCES!!

Lasă un răspuns