Dorel dă lovitura în telenovela testării elevilor

Diluarea testării elevilor timişeni continuă. Un singur caz pozitiv, depistat în această săptămână

Dorel dă lovitura în telenovela testării elevilor. Ne-am obișnuit deja ca în sistemul educațional românesc singurul element de predictibilitate să fie… lipsa predictibilității. Ultima boacănă a autorităților centrale – livrarea testelor non-invazive în unitățile de învățământ din România.

Săptămâna trecută trebuia să fie distribuit un nou lot, însă, din cauza unor ”neînțelegeri” între firmele furnizoare, Departamentul pentru Situații de Urgență și Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, testele de salivă nu au mai ajuns în timp util la destinație. Cine a fost măscăriciul de serviciu? Ministerul Educației.

Consecința acestei împleticiri cu stângu-n drept este că, în această săptămână, zilele de testare nu mai pot fi luni și joi, așa cum se stabilise inițial.

”Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile și în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi”, a transmis Ministerul Educației duminică seară.

Procedura de distribuire a testelor nu e o chestiune care se face dintr-un pix. Urmează niște pași: IGSU le livrează inspectoratelor, acestea școlilor, învățătorii și diriginții, elevilor. Având în vedere că o parte dintre teste vor ajunge abia luni dimineață la inspectorate, e de așteptat ca nu toți elevii să se poată testa marți. Posibil miercuri și apoi vineri…

Aceasta, pentru cine e interesat, căci situației create îi lipsește, de această dată, elementul dramatic. Testarea non-invazivă a elevilor nu pare să suscite un interes major în rândul părinților. Unii dintre ei au refuzat procedura din start. Alții s-au arătat indignați de marja de eroare (un sfert dintre testele efectuate în prima zi de testare au fost fals pozitive).

O altă categorie dezinteresată de screening-ul copiilor a văzut în testele de salivă o idee de afaceri, punându-le în vânzare pe internet. Elevii, în schimb, au găsit portița de salvare pentru a scăpa de ore. Știind că rezultatele pot fi alterate, unii dintre ei au recurs la diferite tertipuri pentru a le pozitiva.

CITEŞTE ŞI: Austria pune capăt lockdown-ului pentru persoanele vaccinate

Aceasta, în timp ce părinții puneau presiune pe profesori să se vaccineze, ca să-și poată trimite copiii la școală. Cât despre testarea personalului angajat din unitățile de învățământ, nimeni nu suflă un cuvânt. În unele instituții angajații sunt testați, în altele, nu, după cum e politica managerială. Bine că au asamblat testele.

Ce am reușit să arătăm până acum? Că nu abdicăm de la identitatea noastră culturală. Trăim, gândim și acționăm românește.

Foto: Bruno Bebert / Bestimage / Profimedia Images


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Dorel dă lovitura în telenovela testării elevilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *