Domnului profesor, cu dragoste

mircea belciu

Zilele trecute, profesorului Mircea Belciu – cel care a contribuit la ridicarea noului corp de şcoală la Satchinez, care a iniţiat generaţii de elevi în tainele istoriei şi ale geografiei – i s-a înmânat titlul de cetăţean de onoare al localităţii.

A ajuns în comuna timişeană pe când avea 33 de ani. Întotdeauna s-a simţit legat sufleteşte de această localitate şi, timp de 11 ani, a predat la Satchinez, iar încă şase, la Hodoni. Mircea Belciu, astăzi pensionar, având 76 de ani, a fost cel care s-a implicat în ridicarea noului corp de şcoală în localitatea timişeană.

„Era nevoie de noi săli de clasă şi a trebuit să fac tot ce pot, pentru a obţine aprobările”, a spus fostul dascăl.

Cu nostalgie, îşi aduce aminte cum îi ruga pe elevi să ajute să transporte materialele de construcţie. Ca să beneficieze de suportul tinerilor din comună, a cumpărat o masă de ping-pong. Copiii care-l ajutau aveau voie să o folosească.

Recent, în căminul din Satchinez a fost sărbătoare. La eveniment au fost prezenţi elevi ai domnului profesor, care-şi amintesc cu drag de dascălul lor. După un frumos program artistic, cu dansuri şi muzică populară, Florin Cheaua, primarul din Satchinez, i-a înmânat diploma de cetăţean de onoare al comunei, după care Mircea Belciu a spus că se simte legat de oamenii acestor locuri, de şcoală şi poartă în inimă amintirile frumoase ale vremurilor de altădată.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns