Domnului profesor, cu dragoste

Zilele trecute, profesorului Mircea Belciu – cel care a contribuit la ridicarea noului corp de şcoală la Satchinez, care a iniţiat generaţii de elevi în tainele istoriei şi ale geografiei – i s-a înmânat titlul de cetăţean de onoare al localităţii.

A ajuns în comuna timişeană pe când avea 33 de ani. Întotdeauna s-a simţit legat sufleteşte de această localitate şi, timp de 11 ani, a predat la Satchinez, iar încă şase, la Hodoni. Mircea Belciu, astăzi pensionar, având 76 de ani, a fost cel care s-a implicat în ridicarea noului corp de şcoală în localitatea timişeană.

„Era nevoie de noi săli de clasă şi a trebuit să fac tot ce pot, pentru a obţine aprobările”, a spus fostul dascăl.

Cu nostalgie, îşi aduce aminte cum îi ruga pe elevi să ajute să transporte materialele de construcţie. Ca să beneficieze de suportul tinerilor din comună, a cumpărat o masă de ping-pong. Copiii care-l ajutau aveau voie să o folosească.

Recent, în căminul din Satchinez a fost sărbătoare. La eveniment au fost prezenţi elevi ai domnului profesor, care-şi amintesc cu drag de dascălul lor. După un frumos program artistic, cu dansuri şi muzică populară, Florin Cheaua, primarul din Satchinez, i-a înmânat diploma de cetăţean de onoare al comunei, după care Mircea Belciu a spus că se simte legat de oamenii acestor locuri, de şcoală şi poartă în inimă amintirile frumoase ale vremurilor de altădată.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns