Dominic Fritz, reacție după tragedia de la Timișoara. Un băiețel de 10 ani a fost accidentat mortal: „Este al doilea pieton mort în Timișoara, într-o singură săptămână”

Dominic Fritz, reacție după tragedia de la Timișoara. Un băiețel de 10 ani a fost accidentat mortal

Dominic Fritz, reacție după tragedia de la Timișoara. Un băiețel de 10 ani a fost accidentat mortal

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a reacționat, deocamdată, doar pe o rețea de socializare, după o nouă tragedie care a lovit orașul. Un băiețel de doar 10 ani a fost accidentat mortal de o mașină, în fața casei…

„M.T. a avut doar 10 ani. A fost smuls din plină viață de o mașină, ieri, la Timișoara, în fața casei sale.
Sunt profund îndurerat. Îmi exprim sincere condoleanțe familiei și prietenilor.
Sunt și furios.

Încă nu știm circumstanțele exacte care au dus la acest accident mortal, dar este al doilea pieton mort în Timișoara, într-o singură săptămână. Într-o lume plină de plase de siguranță în toate domeniile vieții, doar în trafic pare să acceptăm ca o greșeală sau o clipă de neatenție să fie pedepsită cu moartea. Nu există o țară în Europa în care mor mai mulți pietoni în trafic ca în România, raportat la populație.

Nu mai putem, nu mai avem voie să acceptăm această barbarie.

În ultimii doi ani, am făcut mai mulți pași pentru o siguranță sporită în traficul timișorean: am redus viteză pe arterele principale intravilane unde se mergea legal cu 60 km/h, am supraînălțat mai multe treceri de pietoni, am refăcut marcajele la treceri de pietoni, am instalat zeci de calmatoare, am fuzionat centrul de trafic management cu dispeceratul Poliției Locale.
Nu este destul.

Prea multe idei bune s-au împotmolit în birocrație, unele nu au primit avizul poliției. Avem nevoie de un nou consens între toate instituțiile implicate pentru măsuri rapide și ferme de protecție și siguranță pentru pietoni, bicicliști și șoferi.

În următoarele săptămâni, voi iniția următoarele:

1. Analiza celor mai periculoase 20 de locuri din traficul timișorean și propuneri concrete de rezolvare. Voi face public lista înainte s-o înaintez comisiei de circulație pentru avizare.

2. Un plan de acțiune elaborat împreună cu Poliția Locală și Poliția Rutieră (care nu este în subordinea Primăriei) pentru măsuri de prevenție și sancționare.

3. Creșterea bugetului pus la dispoziție companiei noastre de drumuri municipale SDM pentru intervenții punctuale care cresc siguranța în trafic.

4. Re-verificarea tuturor sesizărilor depuse de cetățeni la Primărie referitor la siguranță în trafic.

5. O campanie de informare publică și conștientizare pentru siguranță în trafic.

6. Organizarea unei conferințe de mobilitate urbană sigură cu experți internaționali în Timișoara, anul acesta.

7. Fac apel la toți parlamentarii din Timiș să mă susțină în deblocarea proiectului de lege care vrea să facă posibilă, în sfârșit, instalarea unor radare fixe! Este absolut nedemn pentru o țară civilizată ca această inițiativă să fie blocată în Parlament de frică să nu ne înjure șoferii!

Într-o lume în care ne divizează atâtea lucruri, haideți să ne adunăm în jurul ambiției să nu mai moară oameni în traficul din oraș, chiar dacă asta uneori înseamnă o reducere a comodității șoferilor.

Moartea lui M.T. este lipsită de sens și nimic nu îl poate aduce înapoi. Este responsabilitatea noastră să nu rămână și fără consecințe”, a scris Dominic Fritz, duminică, pe Facebook.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Dominic Fritz, reacție după tragedia de la Timișoara. Un băiețel de 10 ani a fost accidentat mortal: „Este al doilea pieton mort în Timișoara, într-o singură săptămână”

  1. cum dracu să nu fie accidente cu pietoni în Timișoara ! CÂND SUNT UNELE DIN CELE MAI PROASTE SEMAFOARE DIN LUME,cum pot fi atât de incapabili cei de la primărie și cei de la poliția rutieră … acum mă exemplific ..prima trecere de pietoni care-i cea mai groaznică/periculoasă este la Spitalul de Copii ”Louis Turcanu” de pe str.Nemoianu să încerci să treci strada pe acolo este o adevărată SINUCIDERE ! a doua trecere de pietoni semaforizată care-i iar îi o adevărată aventură este când semaforul intermitent de dreaptă de pe Bul.Ferdinand I ca s-o iei pe Bul.Regele Mihai ..vizibilitatea conducătorilor auto sunt obturați de stâlpi de fier + că majoritatea conducătorilor auto se uită-n stânga .. și semaforul pe verde nu ține mai mult de 15 secunde,este o aventură/sinucidere să treci pe acea trecere, și lângă mai este și ȘCOALA .. Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum … altă trecere de pietoni semaforizată unde este o aventură să treci strada este cea din Calea Șagului de lângă stația 33, e1,e8..etc cum vi din centru și te dai jos și vrei să treci Calea Sagului să mergi spre Bul.Liviu Rebreanu, dacă nu o treci în fugă, ai șanse 100/100 să te lovească o mașină care vrea să vireze la dreaptă , nu exagerez dar nu cred că ține mai mult de 10 secunde acel semafor pe verde…sunt 4 Benzi de trecut, chiar nu gândește nimeni că nu suntem sportivi de performanță !, altă trecere de pietoni semaforizată care ține maxim 10 secunde este cea de pe str.Brediceanu colț cu str.Circumvalațiunii, cum poți să ”pui” verde pentru pietoni 10 secunde când pentru mașini este de cel puțin 2 minute, chiar așa de incapabili să fiți ? și lângă este școala Colegiul Tehnic Henri Coandă și magazinul Lidl ! .. pe aceste treceri am avut ”surpriza” să fiu martor la aproape tragedii și din vina pietonilor dar mai ales din nepăsarea autorităților locale ! dar câte mai sunt treceri de pietoni periculoase pentru pitoni și sunt semaforizate ! de cele nesemaforizate nu mai vorbesc acolo este …. o adevărată sinucidere dacă nu ”belești” ochii ! PIETONI mici și mari, tineri și vârstnici aveți grijă de voi,uitați-vă de 10 ori când treceți strada pe trecerea nesemaforizate și fiți vigilenți și ”sportivi de performanță” când alegeți să traversați pe treceri semaforizate pentru că autoritățile își aduc aminte de voi doar când sunt .. alegeri !

  2. Indisciplina este de vina : atit a pietonilor, care trec pe unde le vine, fara sa se asigure, cit si a soferilor, care conduc peste limita legala de viteza.
    Da, radarele sunt bune, sa se monteze, iar pietonii si biciclistii sa mai primeasca si amenzi !!!
    In rest, pacat de copil, o viata tanara pierduta degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *