Dominic Fritz: Fiecare timișorean să aibă grijă de micul trotuar din fața casei sau blocului în care locuiește, să arate că e parte din comunitate și că îi pasă de ea

Dominic Fritz: Fiecare timișorean să aibă grijă de micul trotuar din fața casei sau blocului în care locuiește, să arate că e parte din comunitate și că îi pasă de ea

Iarna pare să ajungă în sfârșit și în Timișoara. Primarul Dominic Fritz a fost la sediul Brantner (firma responsabilă de salubrizare și deszăpezire) încă de duminică, să vadă cu ochii lui dacă suntem pregătiți să-i facem față, însoțit de colegii din primărie responsabili pentru situații de urgență și pentru deszăpezire.

„Deja din noiembrie, am format un nucleu de reacție rapidă cu toți cei implicați, inclusiv cu Poliția Locală, condus de viceprimarul Ruben Lațcău. În fiecare noapte, o echipă de la Brantner verifică situația pe poduri și la intrările în oraș, pentru a decide dacă e nevoie de materiale antiderapante sau sare, prevenind poleiul.

Reprezentanții Brantner m-au asigurat că au suficient personal la dispoziție, disponibil 24 ore din 24, pentru a ieși pe străzi cu utilajele de îndată ce începe ninsoarea sau înainte de-a da înghețul. În cazuri extreme, vor ajuta și societățile din subordinea Primăriei. În prima fază, vom curăța podurile, pasajele și viaductele, intrările în oraș, principalele intersecții și bulevarde, stațiile de transport în comun și străzile pe care circulă acestea. Apoi vom continua cu restul străzilor. SDM ne va ajuta să nu rămână grămezi de zăpadă pe margine.

Îmi doresc ca fiecare timișorean să aibă la rându-i grijă de micul trotuar din fața casei sau blocului în care locuiește, să arate că e parte din comunitate și că îi pasă de ea”, a declarat primarul Timișoarei.

Din fericire, iarna este încă blândă cu timișorenii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

12 thoughts on “Dominic Fritz: Fiecare timișorean să aibă grijă de micul trotuar din fața casei sau blocului în care locuiește, să arate că e parte din comunitate și că îi pasă de ea

  1. Corect! Riveranii nu au drepturi doar obligatii. Noi trebuie doar sa plătim s-o ducă alții bine! Are prea multe cerinte domnul Primar pe nimic.

  2. Irelevant. Atata timp cat ai domiciliul sau resedinta intr un loc se aplica acest lucru. Si daca locuiesti intr o cocioaba la margine de oras, si esti afgan si mai stai cu inca 5 africani, se aplica acest lucru. Nu conteaza ce cetatenie ai.

 1. asteaptă tu mult si bine să iasă cei care teau votat să-si curete zăpadadin fata bloacelor.esti rupt de realitate .

  1. Domnule ghiocel trandafir mare-comentator. In cazul in care nu ati observat, oamenii de a lungul anilor au facut acest lucru in fata casei/blocului. Evident, nu toti locatarii au dat la lopata si nu in fata tuturor imobilelor s a facut acest lucru regulat, dar in mare acest lucru s a respectat. Se pare ca dumneavoastra nu ati observat acest lucru si nici nu stiti ca obligativitatea acestui fapt cade in sarcina celui/celor care au trortuarul in fata casei. E clar ca dumneavoastra nu ati facut pana acum acest lucru, fie ca locuiti la casa sau la bloc. Poate nici nu va cunoasteti vecinii. Sanatate si pe viitor va recomand mai putin venin.

 2. Micul trotuar hahaha,dar tu te-ai apucat de treaba? Ca de aproape 3 luni doar de plangi.
  Podul de la Solventul cand se face? Te comporti ca o fata mare !
  Nu vei mai primi votul meu,asta este sigur.

 3. In sfîrsit,dintotdeauna timisorenii si au facut curătenie in fata casei,blocului, in gradinitele dintre blocuri,erau buni gospodari. Dupa ’89,toata lumea astepta sa faca altcineva acest lucru. Decît amenzi penyru masti,mai bine amenzi pentru cei care nu fac si nu pastreaza curatenia orasului nostru Timisoara.

 4. Dar noi când parcăm mașina lângă trotuarul ăla „micuț” de care ziceai, ție îți pasă de noi, sau sari cu telparkul și amenzile??

 5. Trotuarul din fata imobilelor nu este domeniu public? Administrarea lui, sub toate aspectele este a Primariei, ca Administratie publica locala.

 6. Domnilor si doamnelor de pe aici, mici sau mai mari carcotasi.. Intr o societate educata, de bun simt, asa se face. Se curata trotuarul din fata casei, blocului si se da cu material antiderapant in caz de necesitate. Astea s reguli de bun simt, de buna crestere conduita. La fel ca si aruncatul gunoaielor la cos s.a.m.d. Pai voi daca vedeti un gunoi in fata casei, il lasati acolo si asteptati sa l ia primaria? Nu l luati voi, asa i? E plina lumea de comentatori carcotasi. De altfel, obligatia curatirii de zapada din fata blocului sau casei este stipulata si intr o hotarare de consiliu local de f multa vreme. Este domeniul public, dar este cumva aferent imobilului. Deci hai sa nu mai fim carcotasi si sa fim niste oameni mai buni si mai civilizati, educati. Asa se face intr o societate civilizata.

 7. Doamna sau domnisoara Elsa, trotuarul din fata imobilului este domeniul public dar obligativitatea curatirii zapezii iarna cade in sarcina proprietarului/proprietarilor in caz de casa, asociatiei de proprietari s.a.m.d. In acest sens exista o hotarare de consiliu local. De cand stiu eu lumea isi facea singura ordine in fata blocului/casei. Pana si societatile comerciale isi administrau singure curatenia in fata micului petic de asfalt din fata cladirii. Is reguli de bun simt. Comentam sa ne aflam in treaba. Decat sa tacem, mai bine sa discutam. Citim HCL respectiv care reglementeaza acest lucru si multe alte aspecte privind convietuirea pe raza municipiului. Si drepturi si obligatii.

Lasă un răspuns