Dominic Fritz, după prima zi de lucru: „Pe viitor va trebui să găsim mai multe spații pentru primărie sau să reducem puțin din personal”

dominic fritz 5

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a avut în prima zi de lucru, după ceremonia de învestire în funcția de primar, o serie de întâlniri cu reprezentanții mai multor domenii de importanță majoră pentru dezvoltarea economică, socială și culturală a Timișoarei.

Primele discuții în calitate de primar au fost stabilite cu Corpul Rectorilor din Timișoara și cu directorul general al Inspectoratului Școlar Județean. Problemele aduse în discuție au fost cele care reprezintă actualitatea imediată generată de criza COVID-19 și soluțiile de rezolvare în ceea ce privește sistemul de învățământ preuniversitar în gestionarea cât mai eficientă a școlii online (situația achiziționării de tablete/ laptopuri și camere video).

rectori

De asemenea, s-a discutat și despre lipsa spațiilor pentru cercetare necesare învățământului universitar, dar au fost prezentate și planuri de viitor privind modalități concrete de dezvoltare a infrastructurii universitare medicale prin construirea unui Spital Municipal Universitar și prin realizarea de proiecte europene comune.

Întâlnirea cu reprezentanții Consiliului Consultativ al Minorităților din Timișoara a avut ca principal obiect de discuție evidențierea moștenirii culturale existente prin crearea de proiecte îndrăznețe, care să ajute Timișoara în anul 2023 când va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, prin finalizarea proiectelor majore de infrastructură culturală (Sinagoga Cetate) și demararea proiectului de reabilitare a Sinagogii din Fabric, prin fructificarea patrimoniului cultural și architectural al orașului nostru.

Membrii Corpului Consular al municipiului Timișoara i-au propus primarului o serie de întâlniri, în perioada următoare, cu potențiali investitori, oameni de afaceri și reprezentanți ai ambasadelor pentru identificarea de proiecte comune care să poată fi dezvoltate în parteneriate concrete cu orașele înfrățite cu municipiul Timișoara. De asemenea, au fost discutate posibilități de îmbunătățire a relațiilor bilaterale între Primăria Municipiului Timișoara și Corpul Consular al orașului.

preoti 2

În cadrul discuțiilor avute cu reprezentanții cultelor din Timișoara, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a subliniat importanța bisericii în lumea modernă, în general și în comunitatea timișoreană, în special, și a evidențiat singularitatea spiritului bănățean prin existența specificului multiconfesional al orașului nostru.

La întâlnirea cu Grupul de Consultanță Covid-19 au fost discutate propuneri de măsuri necesare a fi luate la nivel local în contextul combaterii răspândirii virusului SARS-COV2.

Mulți oameni, puține birouri

Dominic Fritz și-a început mandatul cu un tur prin clădirea municipalității, unde a găsit oameni mulți în spații strâmte. „Sunt birouri foarte foarte mici unde stau destul de mulți oameni. Pe viitor va trebui să găsim mai multe spații pentru primărie sau să reducem puțin din personal. Vedem care din cele două soluții o vom alege după o analiză, un audit și așa mai departe”, a explicat primarul.

Deocamdată, principala problemă care îl preocupă pe noul edil al Timișoarei este cea a pandemiei care își arată colții în partea de vest a țării. Sistemul medical al județului rezistă – spune Fritz – cam la 200 de cazuri noi pe zi, 400 de cazuri este deja prea mult și trebuie să evităm să ajungem la 400-500 sau chiar 800. Pentru a ajunge să avem un Crăciun cât de cât normal, ar fi nevoie să fixăm limita la 100 de cazuri zilnic. Primarul ne recomandă să rărim contactele sociale și să ne gândim de două ori înainte de a partcipa la o întâlnire. Ar fi bine să reducem 75 la sută dintre contacte, dar pentru aceasta este nevoie de implicarea tuturor.

„Mi-am luat un angajament ferm în fața timișorenilor. Nu pot promite că voi semna totul, dar promit că ușa Primăriei va fi mereu deschisă. Nu pot promite că voi fi un primar comod, dar voi fi un primar sincer, cu toate greșelile mele, dar, cu siguranță, și cu toată onestitatea și energia mea. Voi da, în fiecare zi, totul pentru Timișoara”, a promis Dominic Fritz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *