Dominic Fritz, de la candidatul “Pot să te sun?”, la primarul “No comment!”

Dominic Fritz, de la candidatul “Pot să te sun?”, la primarul “No comment!”

 

Au trecut doar doi ani de la momentele în care un tânăr neamț îi cucerea pe timișoreni cu promisiuni făcute într-o limbă română fluentă și îi convingea să îl voteze pentru a-i da șansa să conducă “revoluția bunei guvernări” în cel mai mare oraș din vestul țării.

Pe-atunci, Dominic Fritz le cerea, candid, votanților, din postere electorale, permisiunea de a-i suna, dar lucrurile s-au schimbat radical după ce omul s-a văzut cu sacii în căruță. Primăria cu pereți de sticlă s-a făcut țăndări, iar întrebările deranjante sunt ignorate sau primesc, cel mult, răspunsuri pe lângă subiect.

Omul care era gata să pună mâna pe telefon și să-i sune pe timișoreni ca să-i cheme la vot a rămas fără ton de fiecare dată când a devenit public un subiect care îl punea în dificultate.

De exemplu, primarul Dominic Fritz îi acoperă, prin inacțiune, pe funcționarii corupți care i-au permis colegei sale de partid Aida Szilagyi să facă ilegal un bloc dintr-o casă unifamilială, deși are toate pârghiile necesare pentru a lua măsurile legale. Așa cum, de altfel, a și făcut-o într-un alt caz, mediatizat chiar de dumnealui, pe pagina personală de Facebook.

I-am adresat luni o întrebare domnului primar, pe WhatsApp, precum și prin intermediul departamentului de comunicare, întrebare care, evident, n-a primit nici un răspuns. Solicitarea noastră suna așa: “De ce în cazul prezentat în ziarul nostru – și anume atestarea în mod mincinos de către funcționarii Primăriei Timișoara că la adresa Strada Rapsodiei 13 a fost respectată Legea 50/1991, când, de fapt, aceasta a fost încălcată copios – nu ați dat dispoziție corpului de control să verifice dacă am avut sau nu dreptate?”.

Ne abținem în a încadra în legislația penală mușamalizarea evidentă din cazul blocului edificat ilegal pe Strada Rapsodiei 13, dar nu putem să nu constatăm câtă dreptate conține acea maximă celebră care spune că “puterea corupe, iar puterea absolută corupe în mod absolut”…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Dominic Fritz, de la candidatul “Pot să te sun?”, la primarul “No comment!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *