Dominic Fritz anunță închiderea Grădinii Zoologice din Timișoara: Îngrijirea animalelor nu este la standarde

Dominic Fritz anunță închiderea Grădinii Zoologice din Timișoara: Îngrijirea animalelor nu este la standarde

Anunțul a fost făcut, marţi, de primarul Dominic Fritz, după ce în spațiul public au apărut imagini cu un pui de cerb costeliv, care părea bolnav.

„Foarte multă lume s-a îngrijorat după poza cu cerbul bolnav de la Grădina Zoo. Am vorbit și eu de mai multe ori despre situația de la Zoo, care nu este deloc acceptabilă. În Grădina Zoologică nu s-au mai făcut investiții de ani de zile, iar ea trăiește pe un buget extrem de mic, la limită, nu există o administrație profesionistă.

Muncitorii se străduiesc, dar îngrijirea animalelor nu este la standarde normale. Avem acest cerb bolnav. Am trimis ieri veterinarul nostru și azi am înțeles că este și un cabinet extern, de unde a venit cineva. Starea lor de sănătate nu este bună. Diagnosticul este indigestie prin împăstare, adică s-a aglomerat hrana în stomac. Mă tem că pentru acest cerb nu sunt șanse foarte mari. Subliniez că nu a fost o maltratare.

CITEŞTE ŞI: Fără Târg de Crăciun la Timișoara

E foarte clar că situația la Zoo nu mai poate să rămână așa cum este. Am luat decizia să închidem Grădina Zoologică până când vom avea un concept de dezvoltare foarte clar. Va fi închisă până când vom putea să facem investiții majore, până vom putea avea o grădină în care diversificarea este prioritate, una în care animalele și bunăstarea lor sunt pe primul loc. Analizăm ce presupune această închidere, dacă de o parte din animale putem să avem grijă, altele vor fi relocate, dar toate trebuie analizate cu grijă și facem pașii necesari.

CITEŞTE ŞI: Vă ajutăm din Timișoara – campanie „Plasma e darul de Crăciun”

O să iau legătura cu orașele înfrățite, Karlsruhe, Szeged, pentru a dezvolta o Grădină Zoo mai modernă și mai respectuoasă cu drepturile animalelor. Rămâne de stabilit de această analiză, pe care i-am rugat să mi-o facă, cât rămâne închisă.

Ca un termen de comparație, în Oradea știu că s-a închis în 2010 pentru o reabilitare din temelii și a durat trei ani. Cu siguranță aș vrea să avem o Grădină Zoo modernă și respectuoasă cu animalele în 2023, pentru momentul când vom fi Capitală Culturală Europeană, dar analizăm acum, nu vreau să iau decizii din burtă”, a explicat primarul Timișoarei.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 Răspunsuri “Dominic Fritz anunță închiderea Grădinii Zoologice din Timișoara: Îngrijirea animalelor nu este la standarde

 1. Transferul faunei de la asa -zisa gradina zoologica de la Padurea Verde din Timisoara ,in Ungaria si Germania este un fapt sfidator ,dle Fritzprin concurs de imprejurari ajuns vremelnic pe scaun de Primar al orasului. Se puteau transfera la Gradini Zoo din Oradea ,Cluj,Targu-Mures,Brasov, Sibiu ,Targu-jiu,Resita etc, cu rszultate mult mai bune.

  1. Da, am gasit eu o telegrama de la Primarie pt tine, zicea: Anonim STOP E inpastare STOP Boul de cerb nu vrea sa bea ceai de tei nicicum STOP Ai un Furazolidon veterinar? STOP

    1. Era vorba de consultarea lui Anonim… da’ n-ai cu cine…

     Apai vezi si tu cum esti? Acu sari cu sfaturile da’ cand era bietu’ cerb impastat ai tacut ca porcu’n cucuruz!

Lasă un răspuns