Fără Târg de Crăciun la Timișoara

Pandemia de Covid-19 strică tradiția sărbătorilor de iarnă și în Timișoara, perioada următoare fiind una de restricții care trebuie respectate. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat, ieri, cum vor fi Crăciunul și Revelionul în această iarnă:

„Scopul meu este ca, pe de o parte, să respectăm toate regulile necesare și să acceptăm realitatea în care ne aflăm, iar pe de altă parte, să avem un reper al normalității, să simțim cu toții că vin sărbătorile, că vine această perioadă foarte tradițională pentru toți. Am încercat să găsim un echilibru. Asta înseamnă că nu vom organiza nici un fel de evenimente de Crăciun sau în perioada asta și nici de Revelion.

Nu va fi tradiționalul concert de Revelion în centru. De 1 Decembrie, acolo va fi doar ceremonia oficială, organizată de prefectură, dar nu alte festivități. Vor fi în oraș steaguri, ca să avem simboluri pentru această zi importantă. Iluminat public de Crăciun o să avem în centrul orașului, Piața Victoriei, strada Alba Iulia, vom avea niște proiecții pe clădiri, vom împodobi brazii existenți în centru, sunt câteva lucruri care rămân la fel.

Nu vom pune cupola în centru, e destul de scumpă, costă 15.000 de euro, și nu vrem să creăm un spațiu unde să se strângă oamenii. Vom avea în cartiere locuri cu iluminat festiv. În Parcul Pădurice avem un tunel luminos și copaci cu ghirlande, la Parcul de la Uzina de Apă, în Parcul Petofi Sandor, în Piața Avram Iancu s-a mai împodobit. În aceste patru locuri din Timișoara vrem să încercăm să aducem spiritul Crăciunului.

CITEŞTE ŞI: Veste bună pentru bolnavi. Din decembrie analizele, investigațiile și serviciile medicale se pot face oriunde în țară în baza unui bilet de trimitere

O să încercăm și în anii viitori să descentralizăm atmosfera din centru și în cartiere. Și societățile primăriei vor contribui, ca și în anii trecuți, vor fi patru poduri împodobite de Colterm, piețele Traian și Iosefin, de SDM.

Încercăm să împodobim cât mai mult, dar fără un punct unic. E foarte clar că nu vom avea un Târg de Crăciun așa cum știm în Piața Victoriei. Dacă ne permite situația, atât din punct de vedere epidemiologic și legal, atunci o să punem în mai multe cartiere câte două-trei căsuțe în care se poate vinde un kurtos sau alte lucruri care se mănâncă de Crăciun, dar asta este maximum ce o să ne putem permite din punct de vedere epidemiologic. Dacă vom putea, vom instala în cartiere mici căsuțe, pentru a avea măcar un pic de spirit de Crăciun”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Fără Târg de Crăciun la Timișoara

Lasă un răspuns