Doi timișoreni care au predat deșeuri către persoane neautorizate, sancționați de polițiștii locali cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei

Doi timișoreni care au predat deșeuri către persoane neautorizate, sancționați de polițiștii locali cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei

Doi timișoreni care au predat deșeuri către persoane neautorizate, sancționați de polițiștii locali cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat verificările pentru identificarea și luarea măsurilor legale în cazul persoanelor care abandonează cantități semnificative de deșeuri sau le predau unor operatori neautorizați, fapte  prevăzute și sancționate de OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor. În aceste zile, polițiștii locali au identificat un cetățean de pe Strada 16 Decembrie nr. 20, care a predat deșeurile unui operator neautorizat, o parte din acestea fiind abandonate în fața imobilului.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat amenință că se aruncă de pe bloc

Deținătorul deșeurilor a fost sancționat cu 10.000 lei, dispunându-se și igienizarea locației. În aceeași zonă, pe str. Emanuil Gojdu nr. 3, a fost identificată o altă persoană care a predat deșeuri rezultate din renovarea apartamentului unor angajați ai societății de salubrizare Retim SA, dar care nu erau autorizați să preia resturile în cauză, neavând documente în acest sens. Persoana în cauză a fost sancționată cu 5000 de lei.

În urma notificării, societatea de salubrizare va ancheta cele constatate de polițiștii locali și va stabili gradul de implicare a angajaților săi și măsurile care se pot lua în acest caz.

Reamintim cetățenilor că este foarte important să respecte legislația în vigoare pentru a evita sancționarea, amenzile pentru astfel de fapte fiind între  5000 lei și 15.000 lei. Șase persoane au fost sancționate în ultima perioadă de polițiștii locali potrivit actului normativ menționat, pentru astfel de fapte, cu amenzi totale de 105.000 de lei.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *