Doi sportivi de nivel înalt, legitimați la CSU Politehnica Timișoara

Doi sportivi de nivel înalt, legitimați la CSU Politehnica Timișoara

CSU Politehnica Timișoara a legitimat doi sportivi de calibru, care vor întări secțiile de atletism și scrimă în perspectiva viitoarelor campionate naționale și nu numai.

Este vorba despre atletul Cristian Voicu (foto, dreapta), multiplu campion național, component al lotului olimpic, respectiv, de floretistul Emanuel Cândescu (foto, stânga), care se va alătura secției de scrimă pentru Campionatul Național de la mijlocul lunii mai, unde obiectivul îl reprezintă medaliile de aur. Voicu (23 de ani, născut la Râmnicu Vâlcea) s-a alăturat echipei de atletism a clubului polist, transferându-se de la CSM București.

A început să practice atletismul când era elev la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din orașul său natal, iar în competițiile oficiale a debutat în anul 2012. S-a remarcat repede, este multiplu campion național și component al lotului olimpic. Specialitatea sa este proba de 800 de metri, la care a câștigat medalia de aur și la ultimul campionat național. În 2018, la Campionatul European U18, desfășurat la Gyor, în Ungaria, s-a clasat pe locul al șaptelea, cu un record personal în proba de 2.000 de metri obstacole.

În prezent, el se află la doar o secundă distanță de a îndeplini baremul pentru calificarea la viitorul campionat european. În 19 mai va participa la Jerusalem Athletics Grad Slam, apoi la un concurs internațional în Dubai, unde va încerca să îndeplinească baremul și să obțină calificarea la european.

Emanuel Cândescu (25 de ani) va întări secția de scrimă a clubului CSU Politehnica Timișoara. Este absolvent al New Jersey Institute of Athletics, iar înainte de a pleca la studii în Statele Unite ale Americii a fost legitimat la CSA Steaua București. Floretistul român se antrenează cu echipa universității de peste ocean și, odată cu legitimarea la clubul alb-violet, a luat exemplul surorii sale, Rebeca Cândescu, și ea studentă în SUA, aparținând tot de CSU Politehnica.

Cândescu se va alătura echipei poliste care va participa în perioada 18-19 mai la Campionatul Național de floretă, care se va desfășura în sala „Ana Pascu” din București. Obiectivul este de a câștiga medalia de aur atât la individual, cât și pe echipe.

CITEŞTE ŞI: Campanie de strângere de fonduri inițiată de Druckeria pentru Asociația Handicapaților Locomotor Timișoara

„Suntem unul dintre cluburile universitare de referință în România, mai ales atunci când vine vorba despre disciplinele individuale. Încercăm să le oferim sportiviilor noștri cele mai bune condiții de a performa, astfel încât să obținem cele mai bune rezultate, iar sportivii legitimați la noi să readucă și să mențină în top sportul din Timișoara. În fiecare an, reușim să câștigăm zeci de medalii la campionatele naționale, iar cu cei doi proaspăt legitimați sperăm să ne întregim galeria de campioni și să readucem Politehnica Timișoara acolo unde a fost în anii săi de glorie”, a spus Adrian Tal, directorul CSU Politehnica Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *