Doi primari au dat în judecată propriile primării pentru salarii mai mari: „Profesorii și medicii mănâncă cu două guri și noi cu una?”

Detergenții domină clasamentul scumpirilor din ultimul an

Doi primari au dat în judecată propriile primării pentru salarii mai mari: „Profesorii și medicii mănâncă cu două guri și noi cu una?”

Doi primari din județul Prahova au dat în judecată primăriile pe care le condus, supărați că, în trecut, Guvernul le-a înghețat indemnizațiile, relatează Digi24 și g4media. „

Păi ce, profesorii și medicii manâncă cu două guri și noi doar cu una?”, se întreabă unul dintre ei.

CITEȘTE ȘI: Prima înfrângere pentru Politehnica Timișoara

Așa că, și-au chemat în instanță Unitățile Aministrativ Teritoriale, deci implicit și Primăriile pe care, potrivit legii, tot ei le reprezintă și le conduc.

Un primar în funcție nu își poate da în judecată propria instituție, avertizează președintele Asociației Comunelor din România.

Avocații le transmit și ei edililor, că atâta timp cât Ordonanțele de Urgență ale Guvernului privind plafonarea indemnizațiilor și salariilor nu sunt declarate neconstituționale, nu au cum să obțină banii la care visează.

”De ce pentru profesori s-au găsit bani, pentru… și la sănătate. Ei mănâncă cu două guri, noi mâncăm cu o gură? Dumneavoastră dacă ați fi în locul meu ce ați face?”, spune Costea Daneluș, primarul orașului Slănic din județul Prahova.

Din 2008, UAT Slănic are un contract de asistență juridică cu un avocat care îi apără interesele în instanță. Acum însă, interesele UAT, deci inclusiv ale primarului Daneluș, sunt cu totul altele decât ale cetățeanului Daneluș.

O situație similară se găsește și în orașul Plopeni, situat la câțiva kilometri de Slănic. Aici primar este Dragoș Niță. Și el și-a dat propriul UAT în judecată, cerând banii pe care Guvernul i-ar fi oprit pe nedrept.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Doi primari au dat în judecată propriile primării pentru salarii mai mari: „Profesorii și medicii mănâncă cu două guri și noi cu una?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *