Doi avocaţi, soţ şi soţie, condamnaţi la închisoare de Curtea de Apel Timișoara!

Caz fără precedent în breasla avocaților. Doi apărători la bară, soț și soție, au fost condamnați la închisoare de Curtea de Apel Timișoara. Este vorba de Teodor Cristian Lucian și Elena Roxana Lucian, din Caransebeș, care au primit sentinţe cu suspendare, scrie argument-cs.ro.

Potrivit soluției date, instanța îl condamnă pe inculpatul Teodor Cristian Lucian la pedeapsa de doi ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată în dauna părţii vătămate Ion Pietraru.

Avocatul a mai primit alte două condamnări, de şase luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, și de trei luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, în două dosare instrumentate de Tribunalul Iaşi.

În același timp, Curtea îl condamnă la pedeapsa de un an şi şase luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată în dauna părţii vătămate Primăria Municipiului Caransebeş ( 7 acte materiale).

În temeiul art. 38 alin.1 C.p, art. 39 alin.1 lit.b C.p, instanţa contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, în pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ( doi) ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 1 ( unu) an închisoare, reprezentând 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate de instanţă, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 3 ( trei) ani închisoare.

Curtea dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicată inculpatului și stabileşte un termen de supraveghere de patru ani. Pe durata termenului de supraveghere obligă inculpatul să presteze pe o durată de 60 de zile, o muncă neremunerată în folosul comunităţii, fie la Primăria Municipiului Caransebeş, fie la A.J.O.F.M Caraş Severin

În același timp, instanța obligă inculpatul Lucian Cristian Teodor la plata sumelor de 214.000 lei, respectiv 61.418 lei, către Ion Pietraru cu titlu de despăgubiri civile și la plata sumei de 57.829,15 lei către partea civilă Primăria Municipiului Caransebeş cu acelaşi titlu.

Curtea de Apel condamnă şi pe inculpata Elena Roxana Lucian, soţia avocatului, la pedeapsa de trei luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de doi ani şi trei luni.

Teodor Cristian Lucian şi soţia sa au fost obligaţi la plata sumei de 43.000 lei, respectiv 10.520 lei, către partea civilă Ion Pietraru, cu titlu de cheltuieli judiciare.

De precizat că avocaţii au drept de apel în termen de zece zile de la comunicarea sentinţei.

De precizat că Teodor Cristian Lucian a fost avocatul SC Ecolemn Products SRL, a cunoscutului om de afaceri Ion Pietraru, pe care a reprezentat-o în mai multe dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată. A profitat de încrederea omului de afaceri și a depus în mai multe rânduri la casieria Serviciului de Impozite si Taxe a Primăriei Caransebeș sume de bani reprezentând taxe de timbru, mult mai mici decât cele stabilite de instanțele de judecată, prin falsificarea chitanţelor respective, în sensul menționării în cuprinsul acestora a sumelor reale corespunzătoare taxelor de timbru, cu consecinţa producerii de pagube instituției menţionate.

Sursa: argument-cs.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns