Doborâți de caniculă

Vreme călduroasă, cu perioade de caniculă în Banat, în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo pentru toate regiunile țării

Cea de-a doua zi de caniculă din Banat nu le-a priit deloc unor locuitori ai județului Timiș, o parte dintre ei fiind nevoiți să apeleze la serviiciile de ambulanță.

Nu toate persoanele au leșinat în mijlocul străzii, dar s-au simțit rău și au avut stări lipotimice.

Conform datelor oferite de dispeceratul Serviciului Județean de Ambulanță Timiș, ieri, până la ora 18, nouă timișeni au fost doborâți de căldură și au solicitat serviciile medicale de urgență. Unii au fost tratați la fața locului, iar ceilalți au fost transportați la spital.

Cinci dintre cele nouă persoane lovite de caniculă au fost din Timișoara, două din Lugoj, una din Jimbolia și o domnișoară de la Grabați.

În reședința județului Timiș, Direcția de sănătate publică a deschis patru puncte de prim-ajutor, la Poșta Mare, în holul Operei, precum și în piețele Iosefin și 700. Începând de ieri, s-a renunțat la măsurarea tensiunii arteriale în aceste puncte, întrucât făcea mai mult rău decât bine.

Autoritățile sanitare au remarcat faptul că numeroase persoane în vârstă, cu diverse probleme de sănătate, se deplasau special, în ciuda vremii caniculare, în cele patru puncte de prim-ajutor, doar pentru a li se măsura tensiunea arterială, astfel că se formau șiruri de așteptare. Celor care se adresează voluntarilor din cele patru puncte li se oferă apă, iar dacă starea lor de sănătate este alterată, atunci se solicită ajutorul personalului medical.

Reamintim că vremea caniculară se menține și astăzi, cu temperaturi care pot ajunge chiar la 40 de grade Celsius la umbră. Spre seară, vremea își va modifica aspectul, fiind așteptate furtuni puternice, însoțite de averse de ploaie și descărcări electrice. De-abia de mâine temperaturile vor reveni în limitele normale pentru această perioadă a anului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *