Doar șapte oameni prezenți la referendum, în satul faimos pentru picturile deocheate din biserică

pictura biserica almas saliste1

Doar șapte oameni din cei peste 120 de localnici ai satului Almaş – Sălişte s-au prezentat la Referendumul pentru revizuirea Constituției. Așezarea este deja faimoasă pentru picturile deocheate ale bisericii sale.

CITEȘTE ȘI: Accident cu patru morți în Timiș

Peste 86.000 de hunedoreni (22 la sută dintre localnicii cu drept de vot) s-au prezentat la Referendumul inițiat de Coaliția pentru Familie, pentru revizuirea Constituției.
pictura biserica almas saliste
Cea mai scăzută rată de participare la vot s-a înregistrat în satul Almaș Săliște, din comuna Zam, cu 124 de alegători arondaţi, conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central. În satul izolat de la limita judeţelor Hunedoara şi Arad, ascuns de versanţi împăduriţi, puţini oameni s-au arătat interesaţi de Referendum.

Abia duminică, după ora 15, au început să apară primii localnici la secţia de vot din Almaş Sălişte, amenajată în căminul cultural, aflat în vecinătatea bisericii.

CITEȘTE ȘI: Sorin Grindeanu a explodat după atacul la Mitropolitul Banatului: ‘Este de neînţeles, lipsit de substanţă şi bun simţ’

Au putut fi număraţi pe degete, potrivit membrilor secţiei de votare, care nu îşi puteau explica absenteismul total al sătenilor, din prima zi.

„Abia după ce am auzit la radio numele satului şi că n-a venit nimeni să voteze până astăzi, am venit. Mi-am zis să sparg gheaţa, deşi nu ştiu ce a fost cu acest vot sau ce va schimba. Între timp, au mai venit vreo cinci înaintea mea, tot pe seară”, a declarat Ioan, unul dintre sătenii din Almaş Sălişte.

„Am votat pentru Constituţie, să îmi fac datoria de cetăţean al României”, ne-a spus una dintre puţinele localnice care au venit la Referendum.

CITEȘTE ȘI: Anunţ important pentru pensionari. Toate pensiile vor fi virate pe card, din 2019

Alţi săteni nici nu au vrut să audă de vot, neştiind, de fapt, pentru ce vor vota.

„Poate ne-ar fi explicat preotul despre ce e vorba, dar nu l-am mai văzut zilele acestea, el fiind în satul vecin, Pogăneşti”, a relatat un alt localnic.

Almaş Sălişte este plin de monumente religioase şi cruci comemorative însă a devenit celebru pentru biserica veche din mijlocul satului, care uimeşte prin tabloul Judecăţii de Apoi, în care grupuri de credincioşi sunt înfăţişaţi ca fiind schingiuiţi de draci.

Atât oamenii, cât şi fiinţele supranatuale au un lucru în comun: sunt goi, iar părţile intime le-au fost scoase în evidenţă de artistul popular, scrie zhd.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *