DNA pune sechestru pe o parte din averea lui Victor Ponta

Ponta

Direcţia Naţională Anticorupţie a pus sechestru pe o parte din averea lui Victor Ponta, în cuantum de 181.000 de lei. Premierul este urmărit penal în dosarul „Turceni-Rovinari”, în care este cercetat şi fostul ministru Dan Şova. Luni dimineaţă, Ponta s-a prezentat la sediul DNA, însă a refuzat să facă declaraţii în faţa procurorilor.

Victor Ponta a fost chemat să dea explicaţii în dosarul în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Faptele de care a fost acuzat ar fi fost săvârşite în perioada 2007-2008, când Ponta a fost avocat.

Potrivit DNA, în baza unei convenţii între casa sa de avocatură şi cea a lui Dan Şova, Victor Ponta a emis 17 facturi, în valoare de 181.440 lei. Sumele aferente facturilor reprezentau cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale. Potrivit aceleiaşi surse, Ponta nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în baza convenţiei de conlucrare.

Cu banii obţinuţi de la casa de avocatură a lui Dan Şova, Ponta a cumpărat două apartamente într-un complex din Capitală.

Înainte de a pleca în Turcia, pentru a se opera, premierul Victor Ponta a făcut mai multe modificări în declaraţia sa de avere. Potrivit noului document, de la începutul anului, şeful Executivului a făcut foarte multe tranzacţii.

În noul document apare, în premieră, vila de la Cornu pe care o deţine soţia sa, Daciana Sârbu. În schimb, casa de vacanţă din localitatea Baia de Fier, judeţul Gorj, a dispărut, aceasta fiind donată. Nu se menţionează, însă, şi beneficiarul acesteia.

În declaraţia de avere apare un apartament în Bucureşti, cu o suprafaţă de 175 mp, preluat la schimb în data de 6 aprilie. La aceeaşi dată, Ilie Sârbu, socrul premierului, a făcut un schimb cu Victor Ponta pentru un apartament, dar acesta are o altă suprafaţă – aprox. 190 mp.

De asemenea, în document apare o nouă vilă, la Cornu, de 202 mp, în construcţie, din 2010, aflată în coproprietate cu soţia sa, Daciana Sârbu.

Potrivit aceleiaşi surse, în aceeaşi zi – 29 mai 2015, Victor Ponta a reuşit să vândă două apartamente, ambele a câte 65 mp, pentru 75.000 de euro fiecare.

Totodată, Victor Ponta a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare, cu promisiunea de cumpărare pentru suma de 200.000 de euro, însă nu este specificat şi imobilul.

Din aceeaşi declaraţie de avere reiese că Daciana Sârbu a împrumutat o firmă cu aprox. 150.000 de lei şi a făcut o donaţie de 50.000 de euro.

realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “DNA pune sechestru pe o parte din averea lui Victor Ponta

Lasă un răspuns