Distracţie pentru micii bănăţeni, pe un site… şugubăţ. Pot învăţa multe despre meleagurile pe care s-au născut

Distracţie pentru micii bănăţeni, pe un site... şugubăţ. Pot învăţa multe despre meleagurile pe care s-au născut

Chiar dacă stau în siguranță acasă, în fața monitoarelor, cei mai mici dintre bănățeni vor avea ocazia să se distreze online, învățând mai multe despre meleagurile pe care s-au născut, despre tradițiile din acest colț de țară, dar și despre felul în care joaca se poate împleti frumos cu lectura sau cu vizionarea unor clipuri educative.

Grupul de Acțiune Locală Timișoara a lansat  site-ul www.sugubat.inbanat.ro, un portal interactiv, adresat copiilor și nu numai, în cadrul unui proiect dezvoltat de GAL și finanțat prin agenda culturală a CJ Timiș.

„Site-ul conține: videoclipuri animate educative, povești tradiționale, fișe de colorat, dar și chestionare pentru a testa dacă informațiile parcurse au fost însușite cu succes. Accesând o suită de materiale dinamice, adaptate atât vârstei lor, cât şi nevoii lor de cunoaştere, cei mici  vor avea ocazia de a învăţa lucruri noi despre istoria Banatului, în compania unor personaje simpatice precum Domnul Cărticilă, Doamna Fişărilă şi Doamna Clipurilă. În acelaşi cadru, ei vor putea citi online cartea <<Din vremea lui Dracula. Feciorul morarului din Satchenez>>, semnată de istoricul timişorean Ioan Haţegan.

Precizăm că acest proiect face parte dintr-o inițiativă mai amplă de promovare a valorilor tradiționale, a modului de viață, precum și a multiculturalității specifice zonei noastre și este în plină dezvoltare,  urmând a fi actualizat cu conținut suplimentar periodic”, subliniază Cătălin Tiuch, preşedintele GAL Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns