Discrepanţe salariale: secretarul ia peste 15.000 lei, iar un îngrijitor – 3.515 lei

salariu

Aleșii județeni au aprobat salariile de bază aferente funcțiilor din cadrul familiei ocupaționale „Administraţie”, utilizate în cadrul aparatului de specialitate și al Compartimentului asistență juridică pentru consilieri. Funcționarii vor beneficia de noile sume chiar de la plata salariului pe luna ianuarie.

Pentru a înțelege cu cât sunt plătiți cei care muncesc zilnic pentru binele județului Timiș, vom da câteva exemple, specificând că este vorba despre salariile brute, iar pentru a ajunge la sumele „în mână” trebuie aplicate noile formule de calcul, valabile după trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

Pornind de la „vârf”, secretarul județului Timiș are un salariu de 15.200 de lei, iar arhitectul-șef – 14.554 de lei, la fel ca un director general. Un director executiv câștigă lunar 13.756 de lei, un șef de serviciu – 12.668, un șef de birou – 12.293, un auditor superior cu gradația 5 (maximă) – 11.799, iar un auditor-asistent cu gradația 0 – 5.377.

Salariile consilierilor, experților și inspectorilor (posturi care necesită studii superioare de lungă durată) pornesc de la 4.275 și ajung la 10.564 de lei. Personalul care exercită activitate de control financiar preventiv beneficiază de o majorare a salariului de bază cu 10 la sută.

Mergând către baza ierarhiei, putem constata că un muncitor calificat (operator mașini multiplicat, telefonist, tâmplar, mecanic centrală termică, zugrav etc.), cu diplomă de liceu sau școală generală, are salariul cuprins între 3.287 și 4.503 lei. De asemenea, un îngrijitor, cu aceleași cerințe pentru studii, poate atinge un maxim salarial de 3.515 lei.

În aceeași hotărâre, consilierilor județeni li s-a stabilit o indemnizație de 10 la sută din salariul președintelui CJT, pentru participarea la cel puțin o ședință de consiliu și două ședințe ale comisiilor de specialitate. Aceasta înseamnă că aleșii timișenilor pleacă acasă lunar cu vreo 900-1.000 de lei, ceea ce poate fi mult sau puțin, depinde din ce unghi privești această problemă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Discrepanţe salariale: secretarul ia peste 15.000 lei, iar un îngrijitor – 3.515 lei

Lasă un răspuns