Directorul unui liceu din Timiș a demisionat în semn de protest

liceu 2

Decizia Inspectoratului Județean Timiș cu privire la reducerea claselor în cadrul instituțiilor de învățământ din județ stârnește controverse.

Este și cazul Liceului ”Aurel Vlaicu” din Lugoj care va rămâne, începând cu anul viitor, doar cu patru clase de învățământ profesional.

În semn de protest față de această decizie, directorul liceului, prof. dr. Marcel Drăgan și-a dat demisia.

”Criteriul pe care s-au bazat când au luat această decizie a fost media de admitere la liceu, dar sunt și alte licee la care s-a intrat cu medii asemănătoare. Când am văzut că nouă ne-au tăiat ambele clase, pe când la alte unități școlare nu s-a întâmplat acest lucru, m-am gândit că nu pot să rămân în funcția de director fără să fac un compromis. Eu vreau să mă disociez de această măsură.

Alături de colegii mei, cadrele didactice, am reușit să atragem importante fonduri în școală prin proiecte europene de aproape 400.000 de euro și am dotat atelierele și laboratoarele școlii. Pur și simplu nu pot accepta această decizie din funcția de director, nu vreau să fiu asociat cu aceasta în niciun fel. Înainte a fi director sunt cadru didactic și nu mă pot disocia în niciun caz de interesele școlii”, a declarat prof. dr. Marcel Drăgan.

Profesorul Drăgan este de părere că unitatea de învățământ pe care o conduce a furnizat pe piața muncii din Lugoj tineri pregătiți în cadrul claselor de liceu, și nu doar din sfera învățământului profesional, considerând decizia reducerii celor două clase o nedreptate.

 

radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Directorul unui liceu din Timiș a demisionat în semn de protest

  1. Prof. dr. Marcel Drăgan minte când vorbește despre criterii. Criteriul real a fost cel legat de rezultatele catastrofale la Bacalaureat, promovabilitate 5,41% în 2018.
    Iar argumentul legat de fondurile atrase nu stă în picioare, câtă vreme acestea nu au produs un minimal efect pozitiv în rezultatele școlare.
    Demisia e ipocrită, prof. dr. Marcel Drăgan are catedra rezervată iar pierderea indemnizației de conducere e compensată prin sporul de suprasolicitare neuropsihică, acordat doar personalului de predare.

  2. lasă d-le profesor nu fi necăjit poate mai trag de o universitate . ce învătămînt profesional d-le vrem intelectuali ca si dracnea dăncilă nicolicea iordache si cît mai multi dottore.

  3. La bacalaureat rezultatele obținute sunt normale pentru sistemul învățământului școlar românesc, mai ales cel tehnic și nu țin de directorul școlii, ci de mediul familial și școlar gimnazial.
    știu multe colegii, grupuri școlare, licee private, în orașe mult mai mari decât Lugojul, cu rezultate la bacalaureat sub 5%. Până la…0%:)) Nu întâmplător, școlile și ministerul șterg listele cu rezultatele anilor trecuți la examenele de evaluare națională și de bac.

    ”minimal efect pozitiv în rezultate școlare”? Ce sunt ălea? Ce prostie…Păi, ar fi simplu. Dotăm școlile cu strunguri și zugrăvim clasele și avem garantat un bac luat cu…cu ”minimalul pozitiv”:)))))

    Ipocrită sau nu, demisia este un act unilateral, de proprie voință și presupune asumarea responsabilității, onoare și caracter. Avem mulți oameni politici renumiți pentru prostia lor, care declară că: ”în niciun caz nu-mi dau demisia”. Demisiile din funcția de director de școală sunt rare. Se poartă demiterile!

    Sporul de suprasolicitare neuropsihică, 10% din salariul de bază, este mult mai mic decât îndemnizația de conducere. Nu cunosc, însă, câți elevi și câte clase are acel grup școlar. Îndemnizația de conducere este între 25-35%.
    Este nepoliticos să spui despre cineva că minte, fără să știi despre ce-i vorba. La fel de nepoliticos dacă s-ar spune despre tine că ești prost sau pesedist. Ori, pur și simplu constipat de frustrare…

    P.S. Nu-l cunosc pe domnul director și locuiesc la 1.000 km depărtare de Lugoj.

    1. Prof. dr. Marcel Drăgan, vă faceți de râs prin riposte ieftine, a’ la Udrea și admiratorul anonim. PSD-ist ești tu, de circumstanță – caz mult mai grav, filosofic vorbind, decât cel al unui needucat convins.
      „La bacalaureat rezultatele obținute sunt normale pentru sistemul învățământului școlar românesc…” Iar tu te bălăcărești în „normalitatea” asta de zeci de ani… Arunci vina pe alții, tu ești un erou permanent… „nu țin de directorul școlii, ci de mediul familial și școlar gimnazial.” Cum să fie normale asemenea eșecuri, Domnule prof. dr. Marcel Drăgan?! Ce ai ciripit tu, În ultimii ani, în calitate și de consilier local PSD – ca să fie de bine?!

  4. 80 la sută din aceste ,, licee ,, , mai mult sau mai puțin tehnologice trebuie închise, sînt o gaură neagră,unde dispar sume uriașe de bani , pe salarii , utilitati etc , iar rezultatul , elevi care dupa cele 12 clase nu sint in stare sa scrie corect si sa stie tabla inmultirii , pentru scoala in cauza cei 5 la sută promovabilitate la bacalaureat este mult , sint alte scoli , in ghilimele , unde din 2012 acest procent este in jur de 1 la suta , dar functioneaza , platesc salarii , foarte bune , pentru cele 18 ore saptaminal ( treaba aceea cum ca profesorul se pregătește pentru ore în restul de timp este , asa , o legendă urbană) , utilități, aproape degeaba , cît despre absente , nemotivate , este o catastrofă, dar mergem inainte , noroc ca de la an la an numărul de elevi scade , si implicit scade si numărul de profesori .

  5. O alta decizie din seria familiei Grindeanu – Danielescu. Inspectoarea Jud Timiș este condusa de unul dintre cei mai malefici oameni din județ. SIE știe de cine zic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *