Directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a explicat de ce unele teste COVID-19 ies fals-pozitive

cristian oancea 1

Sunt sau nu reale rezultatele testelor făcute în ultima perioadă? Era ultima îndoială de care aveam nevoie în epidemia de bâlbe şi informaţii contradictorii. Un medic celebru a aruncat bomba; testele pot fi înşelate. Apoi a apărut criza in fotbal: Zeci de teste ale unor jucatori au ieşit fals pozitive, ceea ce a dus la amânarea unor meciuri. Doar că la al doilea test toţi fotbaliştii erau sănătoşi.

Din 18 jucători testaţi pozitiv iniţial, Dinamo mai are doar 3. Iar „focarul” de la CFR Cluj a dispărut peste noapte, din cei 26 de pozitivi la primul test nu a mai rămas niciunul la al doilea.

Cristian Oancea, Spitalul Victor Babeș Timișoara: Se mai pot contamina probele. Este un fapt real. Tocmai de aceea, procedura de prelucrare şi extracţie a acelui ARN, acelor probe, trebuie să fie extrem de riguroasă. Sau nu se transporta proba corect, pe gheaţă.

Pe fondul neîncrederii generale a populaţiei în existenţa virusului, aceste explicaţii vin ca picătura care umple paharul. Testările Real Time-PCR au o rată mare de siguranţă, însă.

Cristian Oancea, Spitalul Victor Babeș Timișoara: Într-adevăr, există o marjă de eroare. Nu sunt 100% relevante. Dar, RT-PCR, dacă excludem factorii umani care sunt în lucru, e peste 90 – 95%.

Citește continuarea AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a explicat de ce unele teste COVID-19 ies fals-pozitive

  1. Inventatorul testului Kary Mullis a susținut că testul NU este potrivit pentru a depista vreo boală PUNCT
    Toți imbecilii propagă spaima virusului, nu se știe cine a început această stupiditate mondială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *