
Sunt sau nu reale rezultatele testelor făcute în ultima perioadă? Era ultima îndoială de care aveam nevoie în epidemia de bâlbe şi informaţii contradictorii. Un medic celebru a aruncat bomba; testele pot fi înşelate. Apoi a apărut criza in fotbal: Zeci de teste ale unor jucatori au ieşit fals pozitive, ceea ce a dus la amânarea unor meciuri. Doar că la al doilea test toţi fotbaliştii erau sănătoşi.
Din 18 jucători testaţi pozitiv iniţial, Dinamo mai are doar 3. Iar „focarul” de la CFR Cluj a dispărut peste noapte, din cei 26 de pozitivi la primul test nu a mai rămas niciunul la al doilea.
Cristian Oancea, Spitalul Victor Babeș Timișoara: Se mai pot contamina probele. Este un fapt real. Tocmai de aceea, procedura de prelucrare şi extracţie a acelui ARN, acelor probe, trebuie să fie extrem de riguroasă. Sau nu se transporta proba corect, pe gheaţă.
Pe fondul neîncrederii generale a populaţiei în existenţa virusului, aceste explicaţii vin ca picătura care umple paharul. Testările Real Time-PCR au o rată mare de siguranţă, însă.
Cristian Oancea, Spitalul Victor Babeș Timișoara: Într-adevăr, există o marjă de eroare. Nu sunt 100% relevante. Dar, RT-PCR, dacă excludem factorii umani care sunt în lucru, e peste 90 – 95%.
Citește continuarea AICI
Inventatorul testului Kary Mullis a susținut că testul NU este potrivit pentru a depista vreo boală PUNCT
Toți imbecilii propagă spaima virusului, nu se știe cine a început această stupiditate mondială.