Diplomă de excelență a CJT pentru Mariana Cernicova-Bucă

mariana cernicova buca

La propunerea prof. dr. Dan V. Poenaru, președintele comisiei de sănătate a CJT, aleșii județeni au aprobat, luni, acordarea diplomei de excelență a instituției conf. dr. Mariana Cernicova-Bucă, pentru evidențierea pe plan intern și internațional a intereselor și imaginii județului Timiș.

„Personalitate remarcabilă a lumii academice și jurnalistice din județul Timiș, Mariana Cernicova-Bucă este șefa Departamentului pentru comunicare și relații publice de la Universitatea Politehnica din Timișoara.

Doctor în filologie la Universitatea de Vest din Timișoara și licențiată în domeniul leadership-ului educațional la Universitatea George Washington (Washington D.C. SUA), a activat ca traducător, jurnalist, publicist-comentator și cadru didactic în domeniul științelor comunicării și relațiilor publice. Activitatea de cercetare s-a concretizat în publicarea mai multor articole științifice, monografii, cărți de autor în domeniile comunicării, publicisticii și istoriei recente.

A dedicat nouă dintre volumele sale județului Timiș, sub diferite aspecte, printre care „Regiunea de dezvoltare V Vest: politică și administrație” (2003), „Universul mediatic timișean” (2009), „Panorama județului Timiș în date” (2013), ”Timișoara 1989: Vocile orașului” (2014).

Mariana Cernicova-Bucă este vicepreședinte al Alliance of Universities for Democracy (AUDEM), organizație internațională a cărei misiune este să promoveze dezvoltarea valorilor democratice, implicarea civică și dialogul intercultural prin schimburi internaționale între instituții de educație superioară și partenerilor asociați cu acestea.

De asemenea, este membru într-o serie de asociații, precum European Communication and Research and Education Association, Asociația Formatorilor în Jurnalism și Comunicare, Asociația Română de Istoria Presei, Fundația Politehnica – Timișoara sau Asociația Orizonturi Universitare – Timișoara.

În ceea ce privește participarea în cadrul proiectelor de cercetare-dezvoltare-inovare, a fost coordonator, expert sau partener într-o serie de programe naționale și internaționale privind educația și comunicarea jurnalistică și culturală”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. Ceremonia va avea loc într-un cadru festiv, în organizarea Consiliului Județean Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Diplomă de excelență a CJT pentru Mariana Cernicova-Bucă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *