Din „Viitorul” Criciova a rămas doar trecutul

Mişcarea la sate s-a redus simţitor şi în ceea ce priveşte munca în gospodărie, şi vizavi de acţiunile recreative. Dacă vârstnicii renunţă la o serie de activităţi pentru că nu mai au putere sau pentru că acestea nu mai sunt rentabile, tinerii nu se lasă nici ei mai prejos şi îşi canalizează energia spre alte jocuri decât cele practicate odată pe maidan.

„În urmă cu patru ani am făcut câte un teren sintetic cu nocturnă în fiecare din satele comunei, respectiv la Criciova, Jdioara şi Cireşu. Când eram eu copil, jucam în fânul până la genunchi, pentru că îmi plăcea fotbalul. Ne adunam 50 de copii seara, de reuşeam să facem patru echipe şi abia aşteptam să putem intra în teren. Acum, dacă se mai strâng zece copii, în caz că mai vin şi din alte comune.

Majoritatea tinerilor stau pe internet”, spune primarul comunei Criciova, Cristian Cătană. Durerea edilului este cu atât mai mare cu cât, în urmă cu mai bine de zece ani, era în linia de fund a echipei „Viitorul” Criciova.

„Am fost o dată pe primul loc în Promoţie, dar nu am jucat în Judeţ pentru că se juca sâmbăta şi atunci majoritatea coechipierilor erau prinşi cu munca. Mai erau şi cheltuielile cu deplasările şi arbitrajul şi nu aveam finanţare. Acum nu mai avem echipă pentru că nu sunt jucători.

O parte dintre tinerii din sat sunt la facultăţi sau au plecat la lucru în străinătate”, a adăugat primarul. Pe raza comunei trăiesc în jur de 270 de copii cu vârste între trei şi 18 ani, dar prea puţini mai bat mingea, preferând jocurile virtuale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns