Din septembrie, pe patru benzi între Centură și A1

Se lucrează, chiar și în condiții de iarnă, pe ruta Timișoara – Giarmata, între Centură și nodul cu A1. Președintele CJTimiș, Alin Nica, a efectuat o nouă vizită pe șantierul de extindere la patru benzi a șoselei. În contextul precipitațiilor din ultima perioadă, constructorul intervine cu utilaje pe șenile și efectuează o serie de lucrări ce pot fi realizate și în astfel de condiții meteo.

CITEȘTE ȘI: Focar de COVID-19 la spitalul din Lugoj. Care este rata de infectare cu coronavirus la nivelul județului Timiș

De exemplu, montează tuburi de podețe, decopertează și umple cu balast casetele realizate pentru cele două benzi noi de circulație. Conform acestuia, ar avea nevoie de aproximativ 30 de zile de condiții climaterice favorabile pentru a aduce întreg tronsonul la nivel de balast, pasul următor fiind turnarea betonului stabilizat, atunci când temperatura o va permite. Se estimează că șoseaua va fi dată în trafic pe patru benzi, pe tronsonul dintre Centură și A1, cel târziu în luna septembrie a acestui an.

Șeful CJT a abordat la fața locului și situația celui deal doilea tronson. În acest caz, toate părțile implicate, inclusiv Primăria Timișoara, trebuie să se pună de acord, într-o viitoare ședință de lucru, asupra modului în care se va proceda cu stâlpii destinați troleibuzelor. Astfel, pe parcursul anului acesta se va putea interveni și în Dumbrăvița. Alin Nica a dorit să se asigure la fața locului că nu există probleme majore care să pună în pericol ducerea la bun sfârșit a lucrării. Dincolo de unele situații ridicate de îngroparea rețelei electrice, dar și de dimensiunea sensului giratoriu din Giarmata, care ar putea genera unele dificultăți de ordin tehnic, lucrarea nu întâmpină blocaje.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.