Din acțiunile la diverse firme, CJT s-a ales cu praful de pe tobă

cjt

Despre acțiunile și părțile sociale pe care Consiliul Județean Timiș le deține în cadrul mai multor societăți comerciale s-a tot vorbit de prin 2008 încoace și, probabil, se va mai vorbi mult timp.

Capitalul social cu care CJT participă la viața acestor firme est de peste 12 milioane de lei, însă când vine vorba de beneficiile obținute, se cam lasă tăcerea, pentru că acestea nu prea există. Cele mai cunoscute probleme sunt cele legate de Drumco, fostul Hotel Internațional, dar și de Aviația Utilitară SA.

Conducerea CJT le-a propus aleșilor județeni să decidă, o dată pentru totdeauna, ce vor să facă în continuare cu aceste acțiuni, să le păstreze sau să le vândă, pentru ca viitorul consiliu să aibă o situație clară a patrimoniului.

Conform datelor de la Consiliul Județean Timiș, la sfârșitul anului 2014, instituția deținea acțiuni în valoare de 3,887 milioane de lei la Drumco SA (30 la sută), cinci milioane de lei la Inter Center Service SA (45,62 la sută), două milioane de lei la Aviația Utilitară SA (100 la sută), 745.880 de lei la Schilift Reșița (în asociere cu Consiliul Județean Caraș-Severin și cu Consiliul Local Văliug, unde are 32,79 la sută.

La părțile deținute la celelalte societăți ori s-a renunțat, ori acestea sunt nesemnificative din punct de vedere financiar. Astfel, APCAN este în curs de dizolvare, la acțiunile de la Timgaz Buziaș s-a renunțat, iar la Aquatim acțiunile reprezintă 0.11 la sută din capitalul social al societății.

AFLĂ DETALII DIN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE LUNI, 6 iulie, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns