Din 2019 va apărea o nouă pensie. Află despre ce este vorba

pensionari 7

Un proiect destul de interesant a fost postat pe site-ul Ministerului Muncii, de la începutul lunii decembrie. Se pare că executivul dorește introducerea unui nou tip de pensie din 2019. Este vorba despre pensiile ocupaționale.

Se pare ca aceste pensii vor avea valori diferite în funcție de angajator.

” Se creează premizele pentru asigurarea unei surse suplimentare de venit din pensii și se dorește stimularea și cultivarea spiritului de economisire pentru bătrânețe al fiecărui cetățean. Introducerea unei noi componente de pensie privată aduce beneficii la realizarea pe termen lung a obiectivului sustenabilității financiare a sistemului public de pensii, prin scăderea presiunii exercitate asupra acestuia” spune în nota de fundamentare a legii.

Companiile care vor opta pentru deschiderea unui astfel de cont vor fi nevoite să facă rapoarte către ASF .

” Prin crearea mecanismelor de evidență pe conturi individuale, participantul poate să își transfere evaluarea activului personal de la un fond/fonduri la un alt fond de pensii ocupaționale sau facultative, fără penalități.

Totodată, angajatul poate fi participant la mai multe fonduri, urmând ca la pensie să poată cumula veniturile” apare scris tot în nota de fundamentare.

Sursa: bugetul.ro

ghidularadean.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns