Dezvoltarea profesională, o premisă a succesului în politică

bitea

Prim-vicepreşedintele Tineretului Naţional Liberal (TNL), Nicolae Bitea, face un apel către toţi cei care doresc să se afirme în plan politic.

Prima condiţie, spune Bitea, este realizarea în plan profesional: „Suntem deschişi tuturor tinerilor care vor să vină spre noi. Cu toţii trebuie să înţeleagă că nu pot ajunge în politica de vârf fără a avea a bază solidă în plan profesional.

Este important să urmeze o şcoală, să fie apreciaţi la locul de muncă şi de-abia apoi să încerce o carieră politică. Noi le oferim tot sprijinul, dar satisfacţiile în politică nu pot veni pentru cei care nu au succes şi în plan profesional”. În acelaşi timp, liderul tineretului liberal îi îndeamnă pe tineri să se îndrepte spre o meserie şi să nu urmărească doar obţinerea unei diplome:

„Fac un apel şi către părinţii care ţin neapărat să-şi vadă copiii la facultate. Dacă tânărul nu are chemarea necesară, e inutil să-l chinuie. Mai bine să înveţe o meserie, pentru că va fi mult mai câştigat în viaţă. Un muncitor calificat şi bine pregătit va fi mereu superior unui absolvent de facultate care lucrează ca agent de pază sau barman.

Nu vreau să spun că aceste profesii sunt inutile, ci doar că prea mulţi tineri, chiar cu facultate, se îndrepată spre aceste sectoare. Or, România are nevoie de specialişti în toate domeniile, oameni calificaţi şi responsabili”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Dezvoltarea profesională, o premisă a succesului în politică

  1. Agronom pe naiba, a trecut prin facultate ca gasca prin apa, fiind consilierul lui Tabara, fost ministru al agriculturii. Profesorii nici nu-l stiu cum arata, scoala era trecuta la diverse, el era ocupat cu lipitul de afise.

    Un lingau ordinar, s-a nascut talent si va muri „speranta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *