Dezvăluiri HALUCINANTE din culisele șpăgilor date polițiștilor timişoreni

Dumitru Pavel

Cei doi ofițeri de poliție reținuți, în noaptea de luni spre marţi, de procurorii DNA Timișoara, pentru infracțiuni de corupție, Dumitru Pavel, aflat temporar la conducerea Serviciului de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ Timiș, respectiv, Sorin Muntean, fostul șef al IPJ Timiș, precum și liderul romilor din Lugoj, Iulian Boț, au fost prezentaţi Parchetului Curţii de Apel Timişoara, cu propunerea de arestare preventivă.

UPDATE! Curtea de Apel Timişoara a hotărât arestarea lui Sorin Munteanu şi a lui Iulian Boţ, pe 30 de zile. Comisarul-şef Pavel Dumitru se va afla în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În ceea ce-l privește pe avocatul timișorean Marian Bâlc, vizat și el de ancheta procurorilor, acesta va fi cercetat în stare de libertate, sub control judiciar.

Comisarii-șefi și avocatul timișorean sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită, instigare la dare de mită și favorizarea infractorului, de evaziune fiscală, dare de mită și cumpărare de influență, în timp ce Iulian Boț este suspectat de săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală, dare de mită și cumpărare de influență, dar și de constituire a unui grup infracțional organizat.

ViscolPotrivit anchetatorilor, în cursul anilor 2011 – 2013, Iulian Boț, împreună cu mai multe persoane de încredere, s-au constituit şi au acţionat în cadrul unui grup infracţional organizat, având ca scop desfăşurarea de activităţi evazioniste, prin intermediul a două firme controlate prin persoane interpuse.

Activitatea infracțională a grupului, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste două milioane lei, a constat în importuri de autoturisme din spaţiul european şi revânzarea acestora la negru.

Activităţile infracţionale ale grupării coordonată de Boţ s-au bucurat de sprijinul şi protecţia celor doi comisari, atraşi de-a lungul timpului în sfera de influenţă a grupului şi fidelizaţi prin oferirea periodică a unor avantaje patrimoniale şi sume de bani.

Aceștia, la rândul lor, au racolat în cadrul grupului și alți ofițeri de poliție și au coordonat activităţile infracţionale de mituire a acestora, în scopul de a-i asigura lui Boţ o soluţie favorabilă în dosarul în care era cercetat.

De asemenea, oamenii legii au stabilit împreună cu ceilalţi membri ai grupului infracţional strategiile pe care aceştia să le adopte pentru a determina procurorul care supraveghea urmărirea penală să admită o cerere de efectuarea a unei expertize contabile, în condiţiile în care verificările nu erau finalizate, indicând totodată expertul prin care puteau obţine concluzii favorabile, în situația în care cunoșteau faptul că evidenţa contabilă pe baza căreia urma a se efectua expertiza a fost falsificată.

Totodată, cei doi inculpați au conceput împreună cu ceilalţi membri ai grupării o strategie de înlocuire a documentelor contabile relevante menită să schimbe situaţia juridică dedusă cercetărilor.

Sorin MunteanUn alt membru cooptat în cadrul grupului infracțional a fost Marian Bâlc, avocat în cadrul Baroului Timiș, persoană de încredere a comisarului-șef Muntean (foto) și a lui Iulian Boț, pe acesta din urmă reprezentându-l în mai multe dosare aflate pe rolul instanțelor.
Rolul primordial al lui Boț a fost acela de a asigura suport financiar fiecărui membru atras şi implicat în activitatea infracţională. Concret, acesta le-a remis celor doi polițiști câte 7.000 euro și altor două persoane (un ofițer de poliție-denunțător în cauză și un contabil neidentificat până în prezent) sumele de 3.500 euro, respectiv 2.000 euro, în scopul ca aceştia să-şi îndeplinească în mod defectuos atribuţiunile de serviciu, în legătură cu instrumentarea unui dosar penal în care acesta era cercetat pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, în aşa fel încât administrarea probelor să conducă la o soluţie în favoarea sa.

De asemenea, avocatul Bâlc a pretins de la Boț mai multe sume de bani, primind de la acesta între 6.000 – 7.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra ofiţerilor de poliţie judiciară şi asupra unui procuror, care aveau în lucru dosarul respectiv.

Avocatul i-a mai promis omului de afaceri că îi va determina pe aceștia să urgenteze administrarea probelor în cauza ce-l privea, aşa încât soluţia finală să-i fie favorabilă.

La fel a procedat și Dumitru Pavel, care, potrivit anchetatorilor, a pretins pentru sine şi pentru altă persoană câte 2.000 euro, sume pe care le-a primit printr-un intermediar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Dezvăluiri HALUCINANTE din culisele șpăgilor date polițiștilor timişoreni

  1. Astia sant mafiotii zilelor noastre,si daca se cauta mai bine multe vor mai iesi la iveala,cam pe la toate sectiile de politie!mai sant detinatori de permise auto ,dar ei nu stiu sa scrie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *