Video: Dezastrul lăsat în urmă de zecile de tornade care au lovit SUA. Biden: „Arată ca o zonă de război sau chiar mai rău”

Dezastrul lăsat în urmă de zecile de tornade care au lovit SUA

Peste 100 de oameni au murit în zecile de tornade de o violență neobișnuită care s-au format aproape simultan în centrul Statelor Unite. Meteorologii nu au explicații, deoarece astfel de fenomene extreme sunt foarte rare iarna.

CITEȘTE ȘI: Opt români au încercat să evite carantina. Ei au prezentat la frontieră contracte de muncă false

Preşedintele american Joe Biden a vorbit despre „una dintre cele mai devastatoare serii de tornade” din istoria Statelor Unite şi a spus că ravagiile provocate de aceste fenomene meteorologice reprezintă „o tragedie inimaginabilă”.

„Va fi, cel mai probabil, una dintre cele mai mari intervenții de după tornade din istoria noastră. Arată ca o zonă de război, chiar mai rău”, a mai spus Biden.Bilanțul victimelor este în creștere. E posibil ca tornadele să fi făcut peste 100 de morți doar în statul Kentucky, unul din statele lovite cel mai grav de seria de tornate.

„Nimic din ceea ce s-a aflat pe linia directă a unei tornade nu a mai rămas în picioare”, a spus guvernatorul statului, Andy Beshear, potrivit BBC.

„Încă sperăm într-un miracol pentru a găsi mai mulți oameni în viață”, a spus guvernatorul în timpul unei vizite în orașul Mayfield, unul dintre cele mai afectate.

El i-a îndemnat pe localnici să doneze sânge pentru a contribui astfel la îngrijirea răniţilor în urma acestor tornade

„Ravagiile nu pot fi comparate cu nimic din ceea ce am văzut până acum în toată viaţa mea şi îmi e greu să găsesc cuvintele potrivite pentru a le descrie”, a adăugat Beshear.

În Illinois, cel puţin şase persoane au murit în urma prăbuşirii unui depozit al companiei Amazon, a anunţat directorul departamentului de pompieri din oraşul Edwardsville, precizând că operaţiunile de salvare au fost finalizate şi vor fi urmate de procedura de recuperare a cadavrelor.

„Avem inima împietrită de durere în urma morţii colegilor noştri de acolo, iar gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile şi rudele lor”, a scris pe Twitter patronul companiei Amazon, Jeff Bezos.

Aproximativ 100 de angajaţi ai gigantului din industria distribuţiei lucrau în tură de noapte pentru a centraliza comenzile primite înainte de sosirea sărbătorilor de sfârşit de an.

Statul Tennessee a confirmat patru decese, două persoane au murit în Arkansas, în timp ce un deces a fost raportat în Missouri, relatează Agerpres.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *