Video: pericol de explozie. Cum trebuie procedat când descoperi muniție și ce este strict interzis

Video: pericol de explozie. Cum trebuie procedat când descoperi muniție și ce este strict interzis

La nivel național, Inspectoratul General pentru Situații de Urgenta desfășoară o campanie de informare preventiva cu privire la riscul de producere a unor accidente la descoperirea muniției ramase neexplodate. Campania a fost inițiată ca urmare a producerii a unor evenimente soldate cu rănirea grava a unor persoane.

CITEȘTE ȘI: Video: Dezastrul lăsat în urmă de zecile de tornade care au lovit SUA. Biden: „Arată ca o zonă de război sau chiar mai rău”

Situații în care s-a intervenit pentru muniție neexplodată în Caraș-Severin

La nivelul județului Caras-Severin, din fericire, nu au au avut loc accidente ca urmare a manipulării unor elemente de muniție rămasă neexploatat din timpul conflictelor militare. În anul 2020, echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situații de Urgență SEMENIC al județului Caras-Severin a desfășurat un număr de 30 de misiuni pirotehnice, iar anul acesta 18.

Ultimele doua misiuni au avut loc in municipiul Resita. A fost vorba despre doua bombe de aruncător, calibru 120 mm, găsite pe un șantier deschis în vederea construirii unei săli de sport.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *