Destinație turistică de interes pentru bănățeni

Destinație turistică de interes pentru bănățeni

Destinație turistică de interes pentru bănățeni.

Consulatul General al Republicii Serbia la Timișoara, Uniunea Sârbilor din România, Primăria Municipiului Veliko Gradiște și Organizația Turistică Veliko Gradiște au organizat o  conferință de prezentare a ofertei turistice a uneia dintre cele mai vizitate zone din Serbia : zona turistică a municipiului Veliko Gradiste.

destinatie 2

Sfârșitul restricțiilor pandemice readuce în prim-plan interesul timișorenilor pentru vizitarea unor locuri de interes turistic  din Serbia.

Veliko Gradiste se numără în mod special printre destinațiile de mare interes pentru bănățeni, alături de stațiunea Srebrno Jezero cu Lacul de Argint.

Veliko Gradiste se află la 132 de kilometri de Timișoara.

De la parfumul de epocă al orașului vechi, grădinile cu flori, peluzele veșnic verzi și terasele cochete, la faleza Dunării și bazarul vechi, Veliko Gradiște trebuie descoperit în liniște, la pas, pentru ca apoi să poți profita de oferta culinară tradițională, din care se remarcă faimoasa ”fasole de gradiște” și ciorba de pește proaspăt pescuit.

CITEȘTE ȘI: Mobilizare uriașă de forțe pentru stingea incendiului de lângă Timișoara

Mai mult, Veliko Gradiște este flancat, la mică distanță, de două legendare cetăți medievale care străjuiesc de veacuri cursul Dunării, cetatea Ramului și cea a Golubățului, ambele renovate superb și introduse recent în circuitul turistic internațional.

Dacă adăugăm componenta culturală sau cea a turismului ecumenic, mănăstirea Tumane fiind, în ultimii ani, unul dintre cele mai căutate locuri de pelerinaj pravoslavnic, un prânz tradițional sârbesc pe un vaporaș de croazieră spre Cazanele Dunării sau o trecere romantică a fluviului cu bacul, zona Veliko Gradiște este o destinație care trebuie vizitată și care oferă tuturor câte ceva, fie că vorbim despre o vacanță, un weekend sau doar câteva ore în natură.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *