”Deșteaptă-te române” va răsuna la arteziana dintr-un fost sat șvăbesc din Timiş

”Deșteaptă-te române” va răsuna la arteziana dintr-un fost sat șvăbesc din Timiş! În comuna timișeană Gottlob – care înseamnă, în limba germană, ”Laudă lui Dumnezeu” -, picăturile de apă vor ”intona” imnul de stat al României. ”Deșteaptă-te române” a surclasat ”Oda Bucuriei” a lui Ludwig van Beethoven în preferințele aleșilor locali.

”Am avut de ales între imnul Uniunii Europene și cel al României. În proiect este prevăzut ca la fântâna arteziană din sensul giratoriu să fie montat pe suport metalic un ceas ornamental care va difuza și <<Deșteaptă-te române>>. Deși în prezent suntem în faza de evaluare, până în 15 august, când organizăm Festivalul Lubeniței, lucrurile trebuie finalizate. Vom aloca bani de la buget”, a precizat primarul comunei, Gheorghe Nastor.

Gottlob a fost înfiinţat în anul 1772, pe un teritoriu care a fost locuit şi în trecutul mai îndepărtat. Între 1770 şi 1773, au fost construite peste 200 de case pentru coloniştii germani originari din Luxemburg, Lotringia, Alsacia, Mainz, Trier și Franconia.

0 Comments

No Comment.