Despre „Cronicile Viitorilor Supereroi”, de la Kunsthalle Bega, în detaliu

Despre „Cronicile Viitorilor Supereroi”, de la Kunsthalle Bega, în detaliu

Kunsthalle Bega îşi propune să realizeze o serie de scurte prezentări ale artiştilor prezenţi în expoziţia „Cronicile Viitorilor Supereroi”, curatoriată de Anca Verona Mihuleț, al cărei vernisaj a avut loc în luna octombrie a anului trecut şi care rămâne deschisă până în martie 2022.

Expoziția prezintă lucrări semnate de Hyunjin Bek (Coreea de Sud), Adriana Chiruta (România), Baptiste Debombourg (Franța), Heecheon Kim (Coreea de Sud), Fabio Lattanzi Antinori (Marea Britanie), Lawrence Lek (Marea Britanie), Dalibor Martinis (Croația), Adina Mocanu (România), Maria Pop Timaru (România), Larisa Sitar (România), Dimitar Solakov (Bulgaria) şi Stardust Architects (România).

Seria celor 12 prezentări se deschide cu câteva detalii despre Anca Cioarec și Brîndușa Tudor, co-fondatoare Stardust Architects.

”Acestea caută experiențe poetice în procesul de design, urmăresc să încetinească utilizarea automată a obiectelor și spațiilor de zi cu zi, creând momente de liniște, prezență sau reflecție. Interesele lor se concentrează pe chestionarea formelor actuale de educație în arhitectură și practică profesională, reformulând și testând abordări alternative prin ateliere cu studenți, concursuri și inițiative proprii.

Stardust Architects a obținut numeroase nominalizări și premii în cadrul anualelor și bienalelor de arhitectură din țară și au curatoriat ateliere pentru studenți precum BAUBAU – Bauhaus 100 București, alături de Goethe Institut și revista Zeppelin, investigând patrimoniul modernist, atelier conceput cu o echipă interdisciplinară de tutori și studenți.

În 2020 au curatoriat alături de Ilka Ruby expoziția principală a BETA (Bienala timișoreană de arhitectură), Enough Is Enough, pe tema responsabilității față de mediul construit și față de tot ceea ce nu am construit încă”, subliniază reprezentanţii Kunsthalle Bega.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *