Deși era plasat în carantină la domiciliu, un tânăr a mers până în Ungaria, pentru rezolvarea unor probleme

România elimină complet formularul digital de localizare a pasagerilor, la intrarea în țară

Deși era plasat în carantină la domiciliu, un tânăr a mers până în Ungaria, pentru rezolvarea unor probleme. Un tânăr de 26 de ani din Sibiu, care fusese plasat în carantină la domiciliu, a fost prins marți dimineața la Vama Nădlac. Acesta se întorcea din Ungaria.

Potrivit Jandarmeriei Arad, marți dimineața, tânărul s-a prezentat la Punctul de Trecere a frontierei Nădlac II, cu scopul de a intra în România.

După efectuarea formalităților de intrare în țară, precum și a celor epidemiologice, reprezentantul DSP a constatat că bărbatul figurează deja în evidențe ca fiind plasat în carantină la domiciliul declarat din județul Sibiu, pentru o perioadă de 10 zile, în urma unei deplasări într-o țară cu risc epidemiologic ridicat.

Tânărul nu a respectat măsura carantinării la domiciliu și a fost în Ungaria pentru rezolvarea unor probleme personale.

Echipajul de Jandarmerie a fost sesizat de către reprezentantul DSP, iar în urma verificărilor suplimentare efectuate s-a constatat că pe numele bărbatului este emisă o alerta de tip ,,coronavirus asociat” și avea obligația legală să stea 10 zile în carantină la domiciliu, respectiv până în data de 1 februarie inclusiv.

CITEȘTE ȘI: Jihadul lui Robu împotriva lui Fritz s-a ascuțit: Fostul edil-șef speră că va strânge semnăturile necesare pentru demiterea actualului primar

„Bărbatul a justificat ieșirea voluntară din carantină invocând noile modificări legislative cu privire la perioada de carantinare, fără să țină cont că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, acestea nu se aplică retroactiv”, a transmis Jandarmeria Arad, conform Mediafax.

Tânărul a fost amendat cu 1.000 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns