Descoperire ALARMANTĂ făcută într-un crematoriu în care a fost incinerat un bărbat care a murit de cancer

Un nou studiu arată cum un crematoriu din Arizona, în care a fost incinerat un bărbat bolnav de cancer, a fost contaminat radioactiv, transmite The Independent.

Experţii au ştiut dintotdeauna că acest lucru este posibil, dar se întâmplă foarte rar. Departamentul de radiologie al Mayo Clinic a cercetat cazul unui bărbat de 69 de ani din Arizona, care a primit tratament radioactiv intravenos (cu Lutetiu Lu 177 dotatate) pentru o tumoră la pancreas. La doar două zile după ce a început tratamentul, bărbatul s-a simţit foarte rău. A fost dus la un alt spital şi a murit subit.

Pacientul a fost apoi dus la un crematoriu, unde a fost incinerat. Spitalul în care a decedat bolnavul de cancer nu le-a spus celor de la crematoriu că acesta a fost tratat cu substanţe radioactive.

Testele efectuate de Arizona Bureau of Radiation Control au arătat că întreg crematoriul a fost contaminat. Potrivit specialiştilor de la Mayo Clinic, nu există protocoale care să interzică incinerarea celor care au primit astfel de tratamente. Din fericire, operatorul care s-a ocupat de incinerare nu a fost afectat serios de radiaţie.

Nivelul de radiaţie descoperit la crematoriu este de 200 de ori mai mare decât cel la care sunt expuşii oamenii la nivelul mării, conform mediafax.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns