Descinderi pentru destructurarea unei rețele de falsificatori de carduri

Peste 30 de percheziții domiciliare au fost efectuate, miercuri, de oamenii legii în mai multe localități din țară, printre care și în județul Timiș, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a patru grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificare de instrumente de plată electronică, acces fără drept la un sistem informatic, punerea în circulaţie de valori falsificate, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor DIICOT Pitești, structura care a coordonat ancheta, există dovezi că, în perioada 2014 – 2015, cei aproximativ 50 de membri ai grupurilor infracţionale au montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia şi Slovacia dispozitive de tip skimming pe care le-au folosit pentru preluarea ilicită a datelor confidenţiale bancare.

Acestea au fost folosite ulterior pentru falsificarea şi punerea în circulaţie a unor instrumente de plată electronică cu care membrii rețelei au achiziţionat produse de la diferite societăţi comerciale din SUA, Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia şi Marea Britanie.

Atât încasarea sumelor de bani provenite din infracţiuni, cât şi valorificarea produselor achiziţionate cu instrumente de plată contrafăcute s-au efectuat în România.

Din activitatea infracţională, suspecţii au obţinut venituri ilicite de aproximativ 200.000 de euro, în dauna a peste 1.000 de persoane fizice din Slovenia, Cehia şi Slovacia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns