Descinderi la traficanți de droguri din Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara

O desfășurare mare de forțe a avut loc marţi, în patru județe din țară, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc şi trafic internațional de stupefiante.

Procurorii DIICOT Timişoara, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de combatere a criminalităţii organizate au efectuat 68 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Timiş, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara în vederea instrumentării unei anchete ce vizează un grup de 58 de suspecți implicați în traficul de droguri.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna octombrie 2015, suspecţii s-au constituit într-un grup infracţional organizat, având ca preocupare procurarea şi comercializarea de droguri de risc și de mare risc (canabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halocinogene), precum şi alte substanţe cu efecte psihoactive. Majoritatea celor implicați în această activitate ilicită au ajuns să se cunoască în cadrul unui club din Timișoara, pe care îl frecventau cu regularitate.

Oamenii legii au constatat că membrii grupului acţionau în mod precaut, comercializând droguri numai către persoane de încredere şi după stabilirea în prealabil a locurilor în care urmau să se efectueze tranzacţiile. De asemenea, contactele telefonice se purtau numai prin intermediul unor persoane cunoscute, aflate în cercul de apropiaţi ai traficanţilor, acționând în condiţii care să nu permită deconspirarea lor.

Pe baza investigaţiilor efectuate s-a stabilit că în activitatea de procurare şi comercializare a drogurilor, inculpaţii erau stratificați pe mai multe niveluri. Primul nivel era format din furnizori care deţineau cantităţi mari de droguri, procurate din culturi proprii, amenajate pe raza a mai multor localități limitrofe de pe raza municipiului Timișoara, prin cumpărarea directă din străinătate şi introducerea lor în ţară pe la punctele de trecere a frontierei și prin achiziționarea substanțelor de pe diverse site-uri.

În cursul lunii decembrie 2016, doi dintre suspecți au fost surprinşi în timp ce introduceau în ţară un kilogram de amfetamină şi peste 1000 pastile ecstasy, pe care le achiziționaseră din Olanda.

Al doilea nivel era format din dealerii intermediari, care aveau rolul de a intermedia tranzacțiile între suspecţii de pe nivelurile unu şi trei. Aceștia achiziţionau cantităţi mari de droguri de la suspecţii furnizori, pe care le comercializau mai departe, în principal către dealerii de la nivelul inferior, dar şi unui cerc propriu de clienţi.

Nivelul trei era format din dealerii stradali, care achiziţionau droguri de la suspecţii de la primele două niveluri și pe care le comercializau mai departe cercului lor de consumatori. Peste 80 de persoane implicate în cauză au fost duse la sediul DIICOT Timișoara în vederea audierii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.