Deschis spre Muntele Mic, închis către Semenic şi Brebu Nou

Un segment de drum din stațiunea Semenic a devenit impracticabil

Deschis spre Muntele Mic, închis către Semenic şi Brebu Nou.

O nouă zi, aceleaşi probleme în Caraş-Severin: localităţi în beznă şi drumuri închise!

CITEȘTE ȘI: E-Distribuție Banat: Cea mai mare parte a clienților afectați de condițiile meteo sunt realimentați

Drumul Judeţean 608A Borlova – Muntele Mic este în continuare închis circulaţiei rutiere. După cum transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, se lucrează pentru îndepărtărea copacilor şi zăpezii de pe carosabil, dar şi pentru reluarea alimentării cu energie electrică a staţiunii Muntele Mic.

Potrivit Dispeceratului ENEL, la această oră nu au curent nici Anina parţial, Ruşchiţa, Poiana Mărului, Brebu Nou, Feneş, Gărâna, Dognecea şi Ocna De Fier.

Totodată, Drumul Judeţean 582 Slatina Timiş – Brebu Nou este închis din cauza unor copaci căzuţi pe carosabil. În ceea ce priveşte accesul spre Semenic, drumarii intervin la această oră pentru curăţarea drumului şi desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă.

Ofiţerul de serviciu de la Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, Ştefan Markovski, recomandă şoferilor să nu se aventureze deocamdată spre zona montană, carosabilul fiind plin de zăpadă. Informații despre starea drumurilor din Caraș Severin se pot obține de la Comandamentul de iarna al judetului: telefon 0728970560.

Şoferii sunt sfătuiţi să-şi echipeze autoturismele corespunzător, inclusiv cu lanţuri de zăpadă, săculeţ de nisip şi lopată, în caz contrar riscă amenzi de până la 2.900 de lei. De asemenea, poliţiştii rutieri pot să reţină şi certificatul de înmatriculare al maşinii.

Astăzi este deschisă pârtia Goznuţa de pe Semenic, dar şi cea de la Văliug. Pe Muntele Mic, momentan nu este curent pentru instalaţiile de teleschi şi telescaun, însă se acţionează pentru remedierea problemelor. Nu vor funcţiona astăzi nici pârtia Crucea de brazi de pe Semenic şi cea de la Gărâna.

Amintim că zona montană din Caraş-Severin se află până astăzi la ora 20.00 sub două avertizări meteorologice de ninsori şi viscol.

UPDATE ORA 11:

Drumul Prislop – Semenic este închis, la fel şi DJ 582 Slatina Timiş – Brebu Nou. Drumarii acţionează la această oră pentru curăţarea carosabilului şi desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă.

În schimb, Drumul Borlova – Muntele Mic este accesibil pentru maşini 4×4 sau dotate cu lanţuri. Singura pârtie deschisă este cea de la Văliug, pe Muntele Mic, sunt închise din cauza lipsei de curent. Echipele ENEL intervin pentru remedierea problemelor şi reluarea alimentării cu energie electrică.

 

 

radioresita


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Deschis spre Muntele Mic, închis către Semenic şi Brebu Nou

  1. Măi, dar hotărîți-vă odată și nu mai bateți cîmpii ! În titlul articolului drumul spre Muntele Mic e singurul deschis, iar în al doilea aliniat, e tot închis ! Poate n-ar fi rău să puneți la treabă cei doi neuroni funcționali pe care îi aveți ! Aștept cu drag cenzura cu care Renașterea ne-a obișnuit, pentru că de altceva e tot mai puțin în stare !

    1. daca ati fi avut rabdare sa cititi pana la final articolul, ati fi aflat si de Update-ul de la ora 11, in care scrie ca acel drum e deschis. Si, asa cum noi ne respectam cititorii, am aprecia daca si acestia, la randul lor, ne-ar aprecia munca depusa chiar si in zi de duminica si nu ne-ar spune ca batem campii. O duminica frumoasa in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *