Deranj în telefonia mobilă

deranj in telefonia

Operatorii care furnizează servicii de voce mobilă nu şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale de a avea o acoperire a unor zone locuite de cel puţin 98 la sută din populaţia României.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a verificat acoperirea cu servicii în aproximativ 13.400 de localităţi care au mai mult de zece locuitori, fiind măsuraţi, totodată, peste 246.000 de kilometri de drumuri naţionale, judeţene, orăşenenşti şi comunale. Nici unul dintre operatorii care furnizează servicii de voce mobilă nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, fapt pentru care ANCOM a aplicat amenzi în cuantum total de 1.610.000 de lei, în funcţie de procentul de acoperire atins de fiecare.

Operatorii şi-au asumat aceste obligaţii odată cu licenţele de utilizare a spectrului radio, ele nefiind facultative. „Vom relua această campanie de măsurători și în acest an și vom continua, dacă este necesar, să aplicăm sancțiuni până la îndeplinirea completă a obligațiilor asumate. Toate rezultatele măsurătorilor sunt disponibile pe www.aisemnal.ro“, a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM.

Campania de măsurare a acoperirii naţionale cu servicii de voce mobilă s-a desfășurat în perioada mai – septembrie 2019.  Acoperirea cu semnal a localităților a fost măsurată parcurgându-se drumurile accesibile, bulevardele și străzile principale, precum şi străzile secundare, astfel încât localitatea să fie cât mai omogen măsurată. Acoperirea cu servicii de voce a fost calculată ca raportul dintre suma populației acoperite și suma populației măsurate. “În urma măsurătorilor efectuate de Autoritate, Orange România acoperea cu servicii de voce mobilă un procent de 97.81 la sută din totalul populației, Vodafone Romania – 97.76 la sută, Telekom România Mobile Communications – 96.53 la sută, iar RCS&RDS – 95.42 la sută. Ținând cont de procentul atins de fiecare operator, am sancționat RCS&RDS cu amendă în valoare de 800.000 de lei, Telekom Mobile cu 700.000 de lei, Vodafone cu 60.000 de lei, iar Orange cu 50.000 de lei“, a precizat Cristin Popa.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *