Cereri și oferte ca la… spartul Târgului (GALERIE FOTO)

Cea de-a 13-a ediție a Târgului de Crăciun din Timișoara se apropie de final, după ce a animat centrul orașului timp de mai bine de o lună.

Comentariile timișorenilor despre eveniment au fost, în marea lor majoritate, favorabile, având în vedere că, timp de 22 de zile, în Piața Victoriei au avut loc numeroase manifestări artistice, care s-au bucurat de mare interes în rândul locuitorilor.

La ora actuală, din cele peste 100 de căsuțe unde au fost comercializate produse gastronomice, decorațiuni de sezon și tot felul de… nimicuri drăguțe care pot fi găsite doar la târguri și la prețuri destul de piperate, au rămas doar cele din Piața Victoriei și din Piața Libertății.

Căsuțele cu bunătăți de sezon au dispărut din parcarea de la Modex, la sfârșitul săptămânii trecute, în ideea că pofticioșii au putut să savureze îndeajuns cârnați, grătare, sarmale, varză călită, pâine cu untură și boia, fasole cu ciolan, gulaș, mezeluri și cine mai știe câte produse tradiționale.

Multe dintre căsuțe aveau deja, ieri, puse lacătele pe uși, doar câțiva vânzători de vin fiert, colaci secuiești și plăcinte încumetându-se să înfrunte vremea friguroasă și vântul ascuțit. Totuși, din câte relatau vecinii, multe se deschid doar spre seară, în speranța că trecătorii, mai numeroși după orele amiezii, le vor mai aduce ceva încasări.

Comercianții nu se plâng, însă, pentru că au făcut bani destul de frumoși și la această ediție a Târgului de Crăciun, din care au avut de achitat chiria consistentă percepută de autorități, dar, una peste alta – spun ei – afacerea a fost una rentabilă. „Altfel de ce am mai veni?”, se întreabă retoric unul dintre comercianți, zâmbind cu subînțeles.

Este adevărat că, de exemplu, o plăcintă cu brânză costă la târg zece lei, iar în restul anului, doar opt, însă vadul din centrul orașului nu se compară cu nimic. În afara acestor produse culinare, la mare căutare se află vinul. Ambalată la pet, licoarea lui Bachus costă 10 lei litrul, iar sora ei mai tare, pălinca, ajunge la 40 de lei litrul. Pentru cei care doresc să consume pe loc lichide menite să-i încălzească, prețurile devin trei lei pentru 50 de mililitri de pălincă și patru-cinci lei pentru un pahar de vin. Cei care doresc să achiziționeze decorațiuni, eșarfe, căciuli, oale, pături, blănuri au șansa să negocieze prețuri mai bune în aceste zile, către ”spartul”târgului.

Piața Libertății s-a umplut, la ediția 2019-2020 a Târgului de Crăciun, cu diverse obiective numai bune de distrat prichindeii – câteva carusele, mașinuțe și, nu în ultimul rând, patinoarul. Acesta din urmă, cu o suprafață de 1.000 de metri pătrați, mai mare decât anul trecut, este, în continuare, foarte căutat de copiii de toate vârstele, dornici de mișcare și distracție în aerul rece de iarnă. Mașinuțele și caruselul nu prea au clienți în timpul dimineții, dar spre seară Piața Libertății se animă și totul prinde viață. Totuși, la sfârșitul acestei săptămâni, centrul Timișoarei se va dezbrăca de toate decorațiunile specifice, comercianții își vor strânge marfa, iar viața va reintra în ritmul ei normal, cel foarte agitat, specific unui oraș mare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.