Deputatului PSD Ionel Floroiu îi stau în gât românii din diaspora: ”Nu au nicio contribuție la evoluția statului român”

Deputatul PSD Ionel Floroiu

Deputatul PSD Ionel Floroiu a afirmat că românii din diaspora nu contribuie cu nimic la „evoluția statului român” și că trimit foarte puțini bani în țară.

Totul s-a întâmplat marți, 29 martie 2022, în Comisia de Administrație a Camerei Deputaților, unde se discuta o propunere legislativă a USR, prin care ar urma ca diaspora să aibă o reprezentare parlamentară mai importantă, conform gazetaromaneasca.ro.

El este acel deputat care, în urmă cu doi ani, la votul prin telefon din Camera Deputatilor, a fost trezit din somn de apelul colegilor și nu a știut despre ce este vorba și ce se votează.

Lui Ionel Floroiu îi stau în gât românii din diaspora

Acum, peste 4 milioane de români aflați în străinătate sunt reprezentați de 6 parlamentari. Județul Teleorman, de exemplu, are 7 parlamentari la o populație de circa 360.000 de locuitori.

CITEȘTE ȘI: Trupa de peneliști integri care s-a aflat la butoanele Primăriei Timișoara a lăsat în urmă un prejudiciu de 32 de milioane de euro

„Ei nu au nicio contribuție la evolutia statului român. Nu mai au pe nimeni în România. Nu au mai venit în România de zeci și zeci de ani. Nu aduc niciun aport la dezvoltarea socială, economică și politică a acestei țări.

Am auzit chestiunea asta cu diaspora, că investește în România, că aduce miliarde, zeci de miliarde. Practic, ce trimite, 200-300 de euro la cei rămași prin țară, care reprezintă 0,01% din PIB”, a declarat Floroiu.

 

CITEȘTE ȘI: Modificări majore în circulația tramvaielor, la Timișoara

Mai mult, el a spus că ar face o lege ca toți cetățenii din diaspora să vină să voteze în România. Să urce în avion, să dea 200-300 de euro pe bilet și să voteze, a spus deputatul PSD, Ionel Floroiu.

Potrivit datelor Băncii Naționale, în 2020 remiterile diasporei s-au ridicat la 3,5 miliarde de euro, adică 1,5% din PIB.

Între 2007-2020, românii plecați la muncă în străinătate au trimis acasă 41 de miliarde de euro. În aceeași perioadă, potrivit BNR, investițiile străine directe au fost de 57 de miliarde de euro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *