Deputatul Luminiţa Maria Jivan, fost preşedinte al PSD Caraş-Severin, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA

dna timisoara

Deputatul Luminiţa Maria Jivan, fost preşedinte al PSD Caraş-Severin, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA – Serviciul teritorial Timişoara, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii unei persoane care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

CITEȘTE ȘI: Carantina se amână în Remetea Mare și Giroc

În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei un om de afaceri, administrator al unei societăţi comerciale, acuzat de complicitate la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii unei persoane care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000).

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, Luminiţa Jivan ar fi promis celuilalt inculpat, om de afaceri care oferta în cadrul unei proceduri de achiziţii publice de lucrări de reabilitare a străzilor dintr-un oraş din judeţul Caraş Severin, că se va prevala de ascendentul avut asupra primarului (martor) în virtutea ierarhiei interne de partid şi îl va determina să atribuie contractul societăţilor controlate de omul de afaceri.

Pe lângă funcţia deţinută în partid, Luminiţa Jivan s-ar fi bazat şi pe faptul că ar fi contribuit la asigurarea finanţării lucrărilor ce urmau a fi făcute de primărie prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI).

Promisiunea ei ar fi fost făcută în considerarea faptului că omul de afaceri s-ar fi obligat să ofere sume de bani organizaţiei locale a partidului, condusă de inculpată, respectiv ca acelaşi inculpat să finanţeze campanii locale de presă favorabile partidului politic, având ca scop obţinerea unor avantaje electorale.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

sursa: agerpres.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Deputatul Luminiţa Maria Jivan, fost preşedinte al PSD Caraş-Severin, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA

Lasă un răspuns