Deplasarea în afara localităţii dupa 15 mai 2020. Ce reguli impun autorităţile

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat sâmbătă măsurile propuse pentru starea de alertă, între care şi motivele pentru care românii se vor putea deplasa în afara localității.

Potrivit propunerilor prezentate de Ministerul Afacerilor Interne, care ar urma să intre în vigoare pe 15 mai, odată cu trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă, românii se vor putea deplasa şi în afara localităţilor, dar nu în orice situaţie.

În ce situaţii va fi permisă deplasarea persoanelor în afara localităţiii după 15 mai

Deplasarea persoanelor în afara localităților este permisă din 15 mai, în starea de alertă, în următoarele situații:

1. în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
2. în scop umanitar sau de voluntariat;
3. realizarea de activități agricole;
4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
7. din alte motive justificate, precum: − îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; − îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere; − asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități; − deces al unui membru de familie.

De asemenea, din 15 mai deplasarea persoanelor în afara localităților este permisă în starea de alertă va fi permisă şi pentru următoarele motive:

1. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
2. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
3. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
4. pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

ATENŢIE: momentan, este vorba doar despre propuneri ale Ministerului Afacerilor Interne privind măsurile care vor fi luate începând cu 15 mai


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns