Demisie cu cântec la societatea Piețe SA. Fostul director-adjunct dezvăluie o situație gravă

robu si cocean

Consilierul județean liberal Liviu Cocean, director-adjunct la Piețe SA, și-a anunțat demisia din această funcție, pe motiv că a devenit „indezirabil”.

Motivele au fost expuse pe larg într-un mesaj pe o rețea de socializare.

„După mai bine de cinci ani de zile, a venit momentul să mă retrag dintr-un proiect în care am ajuns să nu mai cred.

Și am ajuns la concluzia asta și văzând că, evident, altele sunt prioritățile unora. Astăzi mi-am dat demisia din funcția de director adjunct al societății Piețe SA Timișoara.

Doresc să-i mulțumesc domnului primar Nicolae Robu pentru șansa pe care mi-a dat-o în 2013 de a ocupa o funcție de conducere în cadrul Piețe SA, dar, în schimb, nu am cum să-i mulțumesc pentru susținere în realizarea unor proiecte mai mult decât necesare în dezvoltarea și modernizarea piețelor din Timișoara.

Că e lipsă de interes din partea dânsului pe acest subiect sau că cei aflați în subordinea dânsului, responsabili cu gestionarea efectivă a componentei tehnico-birocratice, nu au dorit sau nu au înțeles să ducă la bun sfârșit toate demersurile și proiectele inițiate de conducerea Piețe SA nici măcar nu mai contează… senzația permanentă a fost că bat la uși închise.

Am mai înțeles și că nu mă potrivesc profilului promovat de domnul Robu, pentru că altfel poate era mai receptiv, măcar la cele mai importante propuneri. Acolo unde dânsul consideră prioritar, unde cei promovați sunt pe placul lui, există sprijin în plan administrativ și se bagă adânc mâna în pușculită.

Pentru toate aceste nerealizări, cei care pierd în primul rând sunt timișorenii și nu aș vrea ca, poate prin prezența mea la conducerea acestei societăți, să îi privez pe aceștia de beneficiul de a avea acces la un serviciu public modern, normal pentru o viitoare capitală culturală europeană.

Spun asta având certitudinea că, odată ce noua conducere își va intra în rol, cu siguranță se va găsi disponibilitate din partea Primăriei Timișoara pentru acordarea concesiunii terenului solicitat în vederea extinderii Pieței de Gros, pentru realizarea măsurătorilor topometrice a piețelor, obligatorie pentru intabularea lor și schimbarea contractului de concesiune în vederea acordării Piețe SA a dreptului de a face investiții, fapt inexistent până acum.

Sigur peste noapte se va găsi o axă de finanțare pe fonduri europene pentru realizarea unei piețe noi, moderne, în locul rușinii din mijlocul orașului care se numește Piața 700.

Poate chiar se vor face din bugetul local al primăriei toate aceste obiective și altele. Nu știu! Știu doar că Piețe SA ar fi putut în acești cinci ani transforma din temelii cel puțin două-trei piețe agroalimentare doar din bugetul propriu, dacă ar fi avut dreptul de a face investiții și cu un contract de concesiune asemănător celui de la SDM”, și-a enumerat Liviu Cocean motivele de nemulțumire.

„Aleg să plec cu capul sus, exact așa cum am venit. Nu m-a interesat atunci că vin și rămân probabil pe cel mai mic salariu al unui director de societate a Primăriei Timișoara, pentru că banii nu reprezintă totul pe lumea asta și în plus era o provocare pentru mine, venind din privat.

Nu are rost să ne păcălim, știu de unde mi se trage și nu are legătură cu activitatea aflată în speță. Am devenit indezirabil din alte motive sau, ca să citez exact, «inoportun», dar Dumnezeu va face lumină și în acest caz.

Și dacă tot nu am încheiat niciodată cu un citat o să o fac acum cu unul care mi-a ghidat în general pașii în viață: Acţionează astfel ca să foloseşti umanitatea atât în persoana ta, cât şi în persoana oricui altcuiva totdeauna în acelaşi timp ca scop, iar niciodată numai ca mijloc – Imperativul categoric, Immanuel Kant”, și-a încheiat mesajul fostul director-adjunct al societății care se ocupă de piețele agroalimentare ale Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Demisie cu cântec la societatea Piețe SA. Fostul director-adjunct dezvăluie o situație gravă

  1. Domnule Cocean, faci afirmatii care sugereaza ca in PMT se fac lucruri ilegale. Din afirmatii rezulta ca una e planul/bugetul aprobat si altfel se cheltuie banii, mai „dupa ureche” si preferinte. Daca zici ca aperi interesul cetatenilor, si cunosti lucruri, da-le la iveala, poate intra justitia pe fir si tragem niste alegeri anticipate. Daca nu e asa, nemultumirile care au dus la demisie par mai mult personale. Sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *